Wii U – még több mozgás a nappaliban

By  | 

A Nintendo Wii konzol sikere tagadhatatlan: több mint 86 millió darab kelt el belőle a világon 2006-os indulása óta, de az utóbbi időben érezhetően lassult iránta a kereslet, az XBox-eladások pedig szárnyakat kaptak a Kinect-el, ezért a cég kénytelen volt újra valami érdekes koncepcióval előállni. A E3-on mutatták be a Wii továbbfejlesztett változatát, a Wii U-t, ami első ránézésre egy táblagép és egy kézikonzol keresztezésének tűnik.

6,2 inch-es érintőképernyője pont középúton van egy iPad és egy Nintendo 3DS képernyő között, de a felbontásra nem lehet panasz, hiszen full HD képet tud megjeleníteni TV, míg a kütyü saját felbontása 854×480.

Ami a legjobb benne, hogy a TV-re rákapcsolódva teljesen új élményt ad: például egy Zelda-játék közben a a TV-képernyőn épp főhősünkkel nyiszatoljuk az ellenséget, míg a kezünkben lévő táblagépen a térképet látjuk, az életerőt és egyéb adatokat, és tudjuk a kameraállásokat is változtatni. Vagy egy autóversenyes száguldásnál bekapcsolhatjuk egy gombbal, hogy a kis képernyőn a mögöttünk lévő versenyzőket mutassa a gép, míg a TV-n a rendes előlnézetet látjuk.

Szimulátorok, RPG-k és akciójátékok esetében is rengeteg új funkciót tudunk majd előcsalogatni ezzel a kiegészítővel, és a többjátékos üzemmód is jó mókának ígérkezik, már ha győzzük pénzzel a sok Wii U-kontrollert. A motion tracking itt is játszik, az eredeti Wii Controller-hez hasonlóan teljesen jól követi majd a mozgást a Wii U, a képernyő is úgy fordul, ahogy mi irányítjuk, csak el ne szédüljünk.

A felhasználhatóság sokfélesége miatt a cég vezetői nagyon ambíciózusak, és bíznak abban, hogy a célközönség vevő lesz a már létező kínálat mellett (Wii, Nintendo 3DS és társai) erre az új termékre is, főleg, hogy stream-elős tartalmak elérését is lehetővé teszik rajta, mint pl. az USA-ban népszerű Netflix. 2012 áprilisában kerülhet a boltokba leghamarabb, addig igyekeznek minden részletet, funkciót és hardveres fejlesztést tökéletesíteni rajta.

Az egy hónapja órája feltöltött Youtube videót eddig közel 3 millióan tekintették meg. Videó a tovább után!

7 hozzászólás