Tapéta, ami Wi-Fi ellen is véd

By  | 

Egy francia kutatóközpont mérnökei olyan tapétát fejlesztettek ki, ami atomtámadás ellen ugyan nem, de Wi-Fi ellen véd. Kivonja a Wi-Fi-t az oxigénbül. Persze nem a Wi-Fi ellen, hanem az ingyenélő szomszéd ellen véd, aki lopni próbálja a Wi-Fi-ket. A tapéta azoknak a paranoiásoknak készül, akik nem bíznak már a több mint 6 éves WPA2 szabványban.

A francia Grenoble INP Politechnikai Intézet és a Centre Technique du Papier közös fejlesztése egy ezüst-kristály  bevonatú tapéta, mely blokkolja Wi-Fi jelet (miközben a mobilhívásokat nem zavarja), így a tapéta, illetve a fal másik oldalán hackelő szomszéd egyáltalán nem is látja a vezetéknélküli hálózatunkat. Az ablakot persze nem tapétázhatjuk be, így már dolgoznak az átlátszó, üvegre ragasztható Wi-Fi blokker fólián, illetve a függönybe szőtt védelmen.

Az anti-wi-fi tapéta már túljutott a prototípus fázison, így jövőre már tervezik a forgalmazását. Valószínűleg a finn Ahlstorm kap majd kizárólagos licenszet. A várakozások ellenére nem lesz drágább, mint egy átlagos, de minőségi tapéta, de akkor is nehéz belőni a célközönséget, akik hópihe mintázatú csillogó ezüstbe burkolnák a lakásásukat, amikor egy jelszót is beállíthatnak maguknak ingyen.

3 hozzászólás

 1. Zaza

  2012. május 15. kedd at 12:16

  Belegondoltak a tervezők abba, hogy a wifi modem és az éppen ezt használó személy/gép nincs mindig ugyan abban a szobában/irodában???? Ez egy őrült nagy baromság!!!

 2. Rm

  2012. május 26. szombat at 16:04

  Mit nem mondasz?
  Talán ezért éppen elég betapétázni a lakás külső falait ?
  Te sem szoktál sokat gondolkodni…

  Ami az üveget illeti, az amúgyis remekül blokkolja a 2.4GHz rádióhullámokat, szal nagy gond nem lesz.

 3. Samsem

  2012. július 31. kedd at 07:53

  Nos, az Antenna Hungáriánál legalább 10-12 éve már kifejlesztették ezt a tapétát. Pontosabban felületet. Kérdezz utána, nagyon okos dolgokat tud, és nagyon okos MAGYAR emberek fejlesztették ki szinte a semmiből.
  Szerintem a franciák is csak koppintották… mint mindent a világon.