Facebook szemüveg saját valóságshowhoz

By  | 

Megosztási kényszerben szenvedünk. Világgá kürtöljük mit ettünk reggelire, majd azt is, hogy mi jött ki utána, fotót is mellékelünk, pedig nem kérte senki. Becsekkolunk, megosztjuk merre járunk, partyfotók mennek fel élőben, aztán reggelre megbánjuk, de már ötvenen lájkolták. Akinek ez nem elég és egy következő szintre szeretne lépni, nos az szép lassan előrendelheti a ZionEyes által fejlesztett Eyez Facebook szemüveget.

Mobiltelefon, fejkamera eddig is létezett. A ZionEyes egy a 3D TV nézéshez használatos vastagkeretes, de dizájnos és cseppet sem ormótlan szemüvegbe készül 720p HD videó rögzítést betuszkolni, hogy azt akár élőben is streamelhessük (Qik vagy LiveStream).  A 8GB-os háttértár 3 órányi first person kép- és hanganyag rögzítését teszi lehetővé, amit aztán micro USB-n PC-re másolhatunk, majd feltölthetünk kedvenc közösségi oldalunkra. De ugyanezt vezeték nélkül is megtehetjük és iPhone-ra vagy Androiods telefonunkra továbbítva Bluetooth-on keresztül, illetve egyes források integrált WiFi-t is emlegetnek.

A projekt Kickstarteren éledezik, sőt nem csak, hogy éledezik, hanem pár nap alatt még 2 hónappal a támogatási vége előtt már 75%-on áll a kassza. Per pill 264 támogató 41.235 dollárt dobott össze, így már igazán nincs sok hátra az 55.000-es célhoz. A Kickstarterről röviden annyit érdemes tudni, aki nem ismerné a mechanizmust, hogy jól megfogalmazott, leírt, bemutatott, videóval megtámogatott ötletünket lőhetjük fel a site-ra egy pénzösszegben kifejezett cél kíséretében, mely az induláshoz feltétlenül szükséges. Ha átmegy az oldal üzemeltetőinek rostáján és a látogatók érdeklődését is sikerült felkeltenünk, akkor hamarosan érkeznek a projektet támogató pénzek. Ezek azonban nem jótékony adományok, hanem cserébe nekünk is kell valamit kínálnunk. A legkézenfekvőbb konstrukció, hogy a korai támogatók a tervezett eladási árnál lényegesen olcsóbban előrendelhetik az adott terméket. Jelen esetben $199 helyett $150-ért. ZionEyez

Videó a tovább után!

4 hozzászólás