Roberto Cavalli óriáspadlizsánja – Celeb spotting

By  | 

Véletlenül térerő és internetmentes vidékre keveredtünk 2 hétre és ahelyett, hogy a site-ot egy blogsitterre bíztuk volna, jól nem postoltunk inkább semmit. Ha szélessáv nem is, laptop és fényképezőgép azért volt kéznél, így sikerült lencsevégre kapni Korzika kerülő vitorlás turnénk után az olaszországi Castiglioncello kikötőjében Roberto Cavalli megayachtját.


fotók: pazar cuccok

A színváltós óriásszivar a Baglietto zászlóshajója, azaz csak átvitt értelemben, mivel nem vitrolásról, hanem yachtról van szó. A 135 láb (41 méter) hosszú csillagrombolót két darab egyenként 3700 lóerős MTU 16V 4000s jet hajtja meg. A 3 szintes alutest 35 csomós (65 km/h) sebességgel képes hasítani a vizet.

Az agresszív megjelenésért Tommaso Spadolini a felelős. A hajó színe Cavalli autóihoz és helikopteréhez lett igazítva. Lila, zöld, kék vagy éppen arany a napsugarak beesési szögének függvényében. Talán elegánsabb lett volna matt feketében, de hát nem mi vagyunk a divatguruk. Mindenesetre én még mindig a WallyPowert favorizálom az úszó járgányok között.

Cavalli áramvonalas óriáspadlizsánja egyébként ott volt a top10 legnagyobb yacht között, de találkoztunk ennél sokkal nagyobbal is, melyek mellett nem csak a 43 lábas Sun Odysseyánk törpült el, de néha egy kisebb korzikai kikötővárost is beárnyékolt egy-egy a marina fölé tornyosuló úszó erőd.