Nokia 5800 XpressMusic – Reszkess iPhone!

By  | 

A Nokia a múlt héten bemutatta legújabb érintőképernyős okostelefonját, mely ahogy neve is mutatja a zenelejátszós mobilok között kíván az élre törni, de ahogy elnézzük sem az egyéb funkciók, sem a megjelenése terén nem fog szégyent vallani, főleg hogy egész barátságos áron érkezik.


A zenei élmények fokozása érdekében szériatartozék a grafikus hangszínszabályozó, a 8GB memória, az összes népszerű digitális zeneformátum támogatása és igen a 3,5mm jack-dugó kimenet! A beépített surround hangzású sztereó hangszórók állítólag a mobiliparág legerőteljesebb hangzását adják. Mindezek mellett a Nokia 5800 XpressMusic az első készülékek egyike, mely támogatja a Comes With Music-ot, amely egyéves korlátlan hozzáférést biztosít a teljes Nokia Music Store gyűjteményhez, melyet nyilván az iTunes ellen állítottak csatasorba.


A Multimédia menüsáv közvetlen kapcsolatot kínál az internethez. Mivel a Nokia 5800 XpressMusic támogatja a Flash tartalmakat, a felhasználók a teljes weben szörfölhetnek, nem csupán egyes részein – visz be egy hatalmas mélyütést az iPhone-nak melyből ugye ez hiányzik) a Nokia kommunikációjából kiragadott mondat.
A Névjegyzék menüsáv lehetővé teszi, hogy a júzer kiemelje négy kedvenc névjegyét, és egyetlen érintéssel nyomon követhesse a legfrissebb üzeneteit, emailjeit, hívásait, fotóit és kedvenc blogjainak RSS feedjeit.


A 640*360-as felbontású (ebben is bünteti az iPhone-t), 16:9-es, szélesvásznú, 8,1 cm képátlójú kijelzőn nézhetjük vissza a fotókat, videókat, webes tartalmakat.
Természetesen a képrögzítéshez szükséges 3,2 megapixeles Carl Zeiss optika sem hiányozhat. A képeket vagy videókat egy kattintással megoszthatjuk a Share on Ovin, a Flickr-n vagy a Facebookon. A zenei playlistünket pedig  Bluetooth-on, MMS-ben vagy online is megoszthatjuk.
A Nokia 5800 XpressMusic még karácsony előtt érkezik kb. 279 jurós (69 990,- Ft) árcetlivel.

6 hozzászólás