Frank Gehry penthouse: 13 millió/hó + rezsi

By  | 

Egy exkluzív és gyönyörű panorámával bíró penthouse nem egy olcsó mulatság még a leggazdagabbaknak sem, de az egyik New York-i 76 emeletes felhőkarcoló tetején lévő luxuslakásokat ahelyett hogy eladnák, inkább bérbeadják a kőgazdagoknak, a legdrágábbat mindössze 60.000 dollárért – havonta (~13,5 millió Ft).

Maga az épület amúgy a híres Frank Gehry építész műve, aki a XX. század egyik legsikeresebb és legkeresettebb építészének számított, leghíresebb munkái közé tartozik többek között a bilbaói Guggenheim-múzeum, a los angelesi Walt Disney koncertterem vagy a prágai Táncoló ház.

A 265 méteres, Spruce Street-en lévő Gerhy-épület penthouse-jainak bérleti díja még csak nem is számít a legmagasabbnak a városban, a LaFayette Street-en lévő lakóház például havi 100.000$-t számláz ki az albérlőknek (~22,5 millió Ft), a Plaza-nál fekvő Astor Suite 165.000-es havibérlettel bír (~37 millió Ft), a Waldrof Astoria toronyházban az 50th East Street-en pedig 135.000 dolláros a havi tarifa (~30 millió Ft).

A Gehry-felhőkarcoló tetején fekvő penthouse-ok Észak-Amerika legmagasabban fekvő luxuslakásainak számítanak, ráadásul még válogatni is lehet közülük. A két olcsóbb lakás egyenként 3 szobás és mindössze 45.000 dollárt kérnek érte havonta (~10 millió Ft), míg a négyszobás kégli a 60.000-es havidíj birtokosa, vagyis itt évente 720.000$-t (~162 millió Ft) kóstálna csak a lakbér.

Mindegyikhez hozzátartozik a távolról vezérelhető belső világítás, a márvány és mészkő padlózat, továbba van itt beltéri úszómedence, zongora, pilates-edzőterem, fürdőmedence és grillezésre is használható külső terasz is.

A medencében üldögélve nemcsak a városi panorámában lehet gyönyörködni, hanem például egész jó kilátás nyílik a Catskill-hegységre is, ami csak azért nagy szám, mert New York-tól több mint 160 kilométerre terül el.

 

3 hozzászólás