Parkoljon a nappaliban, a 30. emeleten + Videó

By  | 

Ki merne egy Lamborghini Aventadorral Budapest belvárosában parkolni éjszakára? Valószínűleg egy mélygarázsban sem lenne sokkal nagyobb biztonságban.

Szingapúrban megtalálták a megoldást! Igaz Szingapúrban nem feltétlenül a közbiztonsággal, hanem a parkolóhelyek szűkös számával van leginkább gond. Vigye fel autóját a lakásba, akár a harmincadikra, és a meccsnézés unalmasabb perceiben gyönyörködjön luxusjárművében. Ha nem félti a hófehér bőrkanapét, akár olajcserét is végezhet szünetben.

A szingapúri Hamilton Scotts projekt jövendőbeli lakói 52 db háromszobás 245 nm-es szérialakás, 2 db 290 nm-es Junior Penthouse és 2 db 645 nm-es penthouse közül választhatnak. Minden alap lakáshoz dupla “en-suite sky garage”, azaz garázs-szoba jár felvonóval, míg a penthousokhoz 4 db beállóhely tartozik, így a meghívott vendékenek is vetíthetünk. A felhőkarcoló 2011-re készülhet el – írtuk 4 évvel ezelőtt, a törzsolvasóknak esetleg ismerős lehet a poszt eleje… Egy évet csúszott ugyan, de nemrég mégiscsak átadásra került!

Ha így megy tovább Szingapúr lesz a távol-keleti Dubai, a dollármilliomosok mennyországa és várhatóan 2050-re a világ egyik leggazdagabb országa. Persze egy ilyen sűrűn lakott országban vagy gyakorlatilag városállamban a kőgazdagoknak sem jut túl sok hely, sem teleknek, sem golfozni, sem parkolni. Így a szingapúri burzsujok,akik 4 évvel ezelőtt befizettek a 30 emeletes Hayden Scotts felhőkarcoló egy-egy apartmanjára, most örülhetnek, a napokban átadott „kulcsokkal” a zsebükben. A kulcs persze idézőjelben, hiszen az autó platform és a személylift is kizárólag biometrikus azonosítást követően aktiválható, azaz kulcsokról egyáltalán nem beszélünk.

A 30 emeletes toronyház persze sem kívül, sem belül nem mentes a feltűnésektől. Akinek kevés lenne a magamutogatásból, pénzének kirakatba pakolásától és nem éri be annyival, hogy Vertu mobilját és az Aventador sluszkulcsot vacsora közben mindenki által jól látható helyre kipakolja az asztalra, azok most igazán örülhetnek, hiszen sokmilliós luxusjárgányaik kivilágított üvegliftben teszik meg a lakásig tartó 30 emeletet, így bőven lesznek szájtátva bámészkodók, akik megcsodálhatják az autógyűjteményt vagy éppen feketemaszkosok, akik így könnyen kifigyelhetik mikor mentünk el otthonról és a sarkon levágott ujjunkkal a biometrikus liftet is egyszerűen aktiválják majd.

Az extrém garázsokkal, kocsibeállókkal érkező lakások nyilván nem jönnek olcsón, a célcsoport az Avantedor, Bentley vagy Veyron tulajdonos. Az apartmanokért 9,5 és 24 millió dollár (2-5,5mrd Ft)közötti összegeket kellett kicsengetni emelet és alapterület függvényében. További fotók Facebookon. Videó a tovább után!

3 hozzászólás

 1. Qwerc

  2012. szeptember 4. kedd at 08:50

  A levágott ujj trükk már egy ideje nem működik. Ha jól tudom, kb 10-15 évvel ezelőtt jelentek meg az olyan ujjlenyomat olvasók, amik vérkeringést is mérnek. De jött az új kihívás, mert a gyertyacseppel ujjlenyomat másolás működött egy darabig. Aztán erre rájöttek a mérnökgyerekek is, úgyhogy az ujj polaritását vagy milyét is megvizsgálja egy modern ujjlenyomat olvasó. De az is lehet, hogy valami speckó viasz szerű kotyvalékkal ez is kikerülhető. Az egyik legbiztonságosabb biometrikus azonosítás a retinavizsgálat. Nem mai technológia, csak azért nem terjedt el, mert az emberek nagyrésze nem szereti, ha egy lézerrel belevilágítanak a retinájukba.

 2. Bélush

  2012. szeptember 5. szerda at 07:54

  tul sok sci-fit nézel

 3. Pingback: Parkoljon a nappaliban, a 30. emeleten! (Videóval!) | Lájk Magazin