Del Popolo – fatüzelésű mobil pizzéria

By  | 

Üvegtigris + Family Frost utánérzés, azonban megfűszerezve egy kis olasz dizájnnal és nápolyi életérzéssel, azaz a robogón érkező kihűlt vagy a dobozban lecsapódott párától szivacsossá puhult pizza helyett házhoz jön a fatüzelésű kemence és a vékonytésztás ropogós szélű igazi olasz pizza.

Abban már nincs semmi újdonság, hogy a pizza házhoz jön, azonban ha az egész konyha is „beállít” a kész pizzával együtt, na az már igazi prémium-szolgáltatás. Jon Darsky San Francisco-i étterem-tulajdonos ötlete volt, hogy különleges pizzáját elhozza az emberekhez, pizzériája így kapta a Del Popolo, vagyis „Az Embereké” nevet.

A látványkonyha tulajdonképpen nem más, mint egy egy mobil mini-pizzéria, amit egy 6 méter hosszú, tranzatlanti hajószállításban használatos kiszuperált rakodókonténerből alakítottak ki. Az üveglapokkal beburkolt kasznit egy Freightliner M2-es teherautóra pakolták rá, és beletettek egy eredeti Stefano Ferrara fatüzeléses kemencét, ami ugyan a belső tér egyharmadát elfoglalja alapból, viszont percenként lehet ontani vele a házi sütésű pizzákat.

Darksy szerint a mobilitáson kívül nagyon fontos az is, hogy a vásárló ne sorban állva várjon a pizzájára, aminek az elkészítését ráadásul nem is látja, hanem igazi kulináris élményben legyen része, és a teherautó „platóján” álldogálva premier plánban követhesse végig a nápolyi ihletésű pizzaremekek sütésének minden mozzanatát.

A házias designért a kaliforniai McLellan Industries cég a felelős, róluk annyit érdemes tudni, hogy leginkább strapabíró bányászfelszereléseket, teherautó-alkatrészeket és biztonsági berendezéseket szállítanak, ám ebben az esetben jól jött a szakértelmük Darsky számára, aki nem volt rest 180.000 dollárt (~40 millió Ft) beleölni a mozgó házipizzéria kialakításába.

Sajnos nem olyan a Del Popolo szolgáltatása, hogy mindenkihez személyesen házhoz jönne, hiszen azért mégiscsak van üzemanyagköltégük a hozzávalókon felül, ezért igény szerint mennek ki nagyobb helyszínekre elsősorban San Francisco-ban és környékén és ott naponta 1000-nél is több pizzát elszórnak, Twitter-oldalukon pedig állandóan nyomon lehet követni, hogy éppen merre járnak.

Még több fotó Facebookon: Del Popolo galéra

2 hozzászólás