A luxusóra nyomokban Szabadság-szobrot tartalmazhat

By  | 

Az egyik legnevesebb svájci óramárka a Romain Jerome újabb modellel folytatja a híres DNA sorozatot, melynek lényege, hogy különböző elérhetetlen helyekről, történelmi ereklyékből szereznek egy-egy kisebb darabot beolvasztják és felhasználják egy-egy limitált szériás óra gyártásakor. Hasonlóan jártak el a DNA Moon esetében, amikor szereztek egy kis „Hold port”, illetve a Titanic DNA esetében, amikor 3850 méter mélyről gyűjtöttek be egy kis időrágta acélt a hajóroncsból, az egyszerűen kiejthető Eyjafjallajökull DNA esetében pedig az izlandi vulkán szolgáltatta az alapanyagot.


Amerika a héten ünnepelte a Függetlenség Napját, melynek egyik szimbóluma a Franciaország által a függetlenség századik évfordulójára ajándékozott Szabadság-szobor. Miután az 1878-as párizsi világkiállításon bemutatták az elkészült fejet, még további 8 évbe telt a szobor teljes elkészítése, majd a Hudson folyó torkolatában történő felállítása. A szobor felállításának 125. évfordulója alkalmából a Romain Jerome óragyártó a fáklyás nőt szemelte ki következő áldozatának.

Szerencsére nem volt szükség partizánakcióra, mivel a szobor restaurációját felügyelő Liberty-Ellis alapítvány egy jókora, a szoborból származó oxidálódott rézdarabot ajánlott fel a célra, mely végül az óra számlapján köszön vissza. A hétágú, a hét tengert és a hét kontinenst jelképező korona pedig 12 cikkelyre bővül az órán, mely az idő múlásával színt, árnyalatot változtat.

A 125 darabos limitált szériában készült óra darabjáért $14.900-t (3,4 millió Ft) kell kicsengetniük azoknak a hazafiaknak, akik egy kis darab Szabadság-szobrot szeretnének a csuklójukon viselni és az ezzel járó érzést magukénak tudni. Videó a tovább után!

3 hozzászólás

 1. kispista

  2012. július 8. vasárnap at 17:36

  Ezek a buta amcsik megérdemlik hogy úgy húzzák le őket ahogy csak akarják!
  A hülyeséget mindig tovább lehet fejleszteni.

 2. Sipi

  2012. július 9. hétfő at 19:27

  Mikor elsőnek megláttam, már akkor megtetszett! Bár sejtettem h nem egy olcsó mulatság. Ha lenne ennyi fölös pénzem (mind3ra), szó nélkül rendelném meg őket. Az egzotikumokat mindig meg kell\et fizetni. Kíváncsian várom a következő alkotást! Csak így tovább!!!

 3. csinaldboby

  2012. július 12. csütörtök at 14:06

  Miért kellett külön kiemelni, hogy Iphone? Oda van írva mellé, hogy más eszközről…
  tök mindegy miről hallja meg a zenét… elegem van már ebből a túlhájpolt ájfón buziságból egyébként.