LEGO-szett a világ legnagyobb teherhajójáról

By  | 

Egy 1500 darabos LEGO-különlegességet jelentettek be a LEGO Creator sorozat darabjaként, ami a Maersk dán központú óriáscég legnagyobb konténerszállító hajóját, a Triple-E típust modellezi le egész valósághűen. A világ legnagyobbjaként is számon tartott teherszállító hajóból jelenleg 4 is üzemel a nemzetközi vizeken, de hamarosan további 16 darabot gyártanak le belőle a dél-koreai Daewoo gyárában, élethű másából pedig végre mi is birtokolhatunk egyet.

maersk01

maersk02

Sok egyedi LEGO-elemet tartalmaz a Triple-E szett, mint például az azúrkék elemek, a forgatható aranysárga propellerek, a motor-egységek, a kémlelőnyílások, az állítható kormánylapát, a lekapcsolható mentőcsónakok és a mozgatható rakodókonténerek, ezeket sehol máshol nem lehet megszerezni, úgyhogy gyűjtők számára különösen értékes lehet ez a Creator-modell.

maersk05

maersk03

A 21 cm magas, 65 cm hosszú és 9 cm széles Maersk Triple-E LEGO-szett 2014. januárjától rendelhető 149$-ért (~32.700 Ft) , ami  végülis nem is számít drága választásnak ahhoz képest, hogy az eredeti teherhajó monstrum nagyjából 190 millió dollárt ér (~42 milliárd Ft).

1 hozzászólás