iPad-es mini csocsóasztal

By  | 

Jó tudni, hogy régebbi 30 tűs Apple-csatlakozóval ellátott iPad-et még lehet valamire használni annak ellenére, hogy már nem fut rajtuk a legújabb iOS 8-as verzió. A mini csocsóasztallá varázsolt iPad Stuart Ross észak-karolinai vállalkozó ötlete volt, aki csocsórajongóként már a 2010-es legelső iPad megjelenésekor a fejébe vette, hogy asztali focis játékgépet eszkábál a tabletből.

ipad_foosball_white

2012-re meg is alkotta az iOS-en emulálható változatot, és bár a 30.48 x 15.24 x 7.62 cm méretű csocsó ugyan nem helyettesíti a normál méretű játékot, szoftveresen viszont tökéletesen visszaadja az élményt: beintegrált alkalmazása a Classic Match Foosball app, amin a játékosok mindegyike személyre szabható, variálható a pálya színe, a játékélmény továbbfokozására éljenző tömeg-hangeffekteket lehet beállítani, az alkalmazás pedig egész bajnokságok eredményeit is eltárolja.

ipad_foosball-5

ipad_foosball_02

Természetesen az analóg kiegészítők sem maradtak el, a kapuknál elhelyezkedő színes csúszkákkal a megszokott hagyományos módszerrel is lehet számolni a gólokat, a 4-4 irányítókar pedig nyolc darab egérből kiszedett érzékelő segítségével imitálja a kéttengelyes mozgást a képernyőn.

ipad-foosball-4

 

ipad-foosball-3

A műanyag- és acélvázas iPad-csocsó lazán elfér bármilyen lakásban, a gumiborítású talpazata miatt pedig még akár csúszósabb konyhaasztalokon is le lehet vele nyomni pár reggeli meccset munkába indulás előtt, így akik már megunták az eredetit vagy túl messze van a kocsma, a mini változatot 100$-os áron szerezhetik be az USA-ban  (~24.000 Ft), a csatlakozója miatt csakis az iPad, iPad 2 és iPad 3 modellekhez.

ipad_foosball-1