Ultrasone Edition 10 – Fejhallgató luxuskiadásban

By  | 

A német Ultrasone főleg luxuskategóriás fejhallgatókra specializálta magát, a korábbi Edition 8 Palladium és Edition 9 után egy újabb csúcsmodellt dob a piacra, nagyon frappánsan Ulrasone Edition 10 néven. Összesen 2000 darabot terveznek legyártani belőle, ami az összetevőket figyelembe véve talán még soknak is mondható: egy bizonyos Zebrano nevű fafajtából készítik a fejhallgató füles részének belsejét, amit kívülről etióp báránybőr-betét vesz körül, ezt még megspékelik a titán ötvözetű hangszórók, illetve a kevlár borítású kábelek.

ultrasone

A legnagyobb újdonsága talán az, hogy az eddigiekhez képest elsőként nyitott burkolatú a füles-része, ezáltal jobb légáteresztést biztosít és a rezonanciát is csökkenti, szóval nem kell attól tartanunk, hogy beleizzadna a fülünk vagy nagyon bezavarnának az egyéb külső csörömpölések. A faborítást sem tudjuk egyhamar lekoptatni, mivel 8 réteg világosító lakk védi a külső hatások ellen (nem mintha intenzíven vakarni akarnánk a felületét).

ultrasone2

A kábelek 99,99%-os tisztaságú rézből vannak, így a hangátvitel is értelemszerűen tisztább lesz, és még a tömege is kisebb az átlagos rézkábeleknél. A tökéletes akusztikus élményről az S-Logic Plus technológia gondoskodik, ami többek között biztosítja, hogy többórás zenehallgatás után se fájduljon meg a fülünk, ami valljuk be, amúgy elég jellemző a legtöbb fülesnél.

ultra3

Az Ultra Low Emissions (ULE) nevű eljárással a MU-Metal szigetelés csökkenti a sugárzást az Edition 10 használata közben, a normál fejhallgatókhoz képest mindegy 98%-al. 99 dB-es maximális hangnyomás-szinttel és széles, 5-45.000 Hz-es frekvencia-tartományban üzemel, egyszóval elég ütős és meglepően szép termékkel van dolgunk, de akinek szüksége van rá, elkezdhet spórolni, mert 2750$-ba kerül (~550.000 Ft).

9 hozzászólás