Chargeboard – Gördeszkás dokkoló

By  | 

Chargeboard_01

Dokkolóállomás és sportkiegészítő egyben? A Chargeboard esetében ezt bizony sikerült összehozni, az iPhone 4-re és 4S-re tervezett dokkoló a szokásos hangszórós töltőállomás mellett ugyanis egy teljes értékű gördeszkaként is funkcionál.

Chargeboard_06

 

Chargeboard_03

Bjorn van den Hout, a rotterdami Willem de Kooning akadémia diákja készítette el saját diplomamunkájaként a guruló dokkolót, ami meglehetősen minimalista stílusú, egy természetes falap adja magát a deszkát, felül a szokásos griptape-tapadóréteg fut, alul pedig fekete és fehér színekben pompázik az alváz, két kisebb hangszóróval felturbózva.

Chargeboard_04

Chargeboard_05

A fenntarthatóság és praktikum jegyében a gördeszka az utcán suhanva áramot is generál, ami a telefon aksiját folyamatosan tölti, mindezt pedig két dinamó biztosítja a hátsó tengelynél, amik egyenként 6 voltos feszültséget termelnek mozgás közben.

Chargeboard_02

Amellett, hogy menet közben folyamatosan zúzhatjuk a kedvenc zenéinket, mindössze 1 órás deszkázással már a maximumra feltölthetjük az okostelefonunkat, a beépített extra akkumulátor pedig 8 töltésre elegendő energiát tárol a Chargeboard-on, amit bármikor beizzíthatunk, ha már kicsit elfáradtunk a deszkahajtásban.

Chargeboard_08

Chargeboard_09

Szerencsére nemcsak az iPhone-osok számára adott a lehetőség, a külső USB 2.0-s csatlakozóját más okostelefonok (Pl. Samsung-telefonok) is igénybe vehetik, sőt a 3.5 mm-es jack dugójára gyakorlatilag bármilyen mobileszközt (pl. MP3-lejátszókat, iPod-okat és iPad-eket) ráköthetünk.

Chargeboard_07

A Chargeboard-ból egyelőre még csak prototípus létezik, ám van den Hout minden bizonnyal örömmel fogadná egy nagyobb gördeszkamárka jelentkezését, hogy felkarolják a fejlesztését.