Mini hidrogénreaktor túlélőtúrához

By  | 

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megengedhetjük magunknak, hogy több mint egy hetet konnektormentes környezetben töltsünk, de az okostelefonunkról vagy az abban lévő GPS-ről még így sem mondanánk le, akkor számtalan környezetbarát megoldás létezik arra, hogy az 1-1,5 napokat bíró mobilunkat életben tartsuk a túra alatt. Láttunk már napelemes töltőt, szélenergiával működő kütyüt, kézzel bekurblizható eszközt, farzsebbe vágható laposüveget a Power Flaskát, sőt a fatüzelésű BioStove-ról nem is beszélve, amin mobiltöltés közben szalonnát is süthetünk. A Brunton egy hi-tech megoldással állt elő és hordozható, zsebrevágható mini hidrogén reaktort kínál a mobiljukkal tartósan összenőtt kalandoroknak.

brunton-hydrogen-reactor-xl

Majdnem úgy működik, ahogy azt korábban Szalacsi mester is megszakértette: A vízből nyeri ki a zokszigént! Majdnem. Magát a töltőt szerencsére nem kell tölteni. A kb. 13×7 cm méretű eszközbe csak be kell pattintani egy 100 grammos hirdogéncellát. A levegő oxigénjével egyesülve előáll a hőn áhított elektromosság, miközben teljesen környezetbarát gőz távozik melléktermékként. Egy hidrogéncella felhasználásával kb. 8.500 mAh töltést tud leadni, ami elég mondjuk 4-6x mobil töltésre, de akár a laptopunkat is feltolhatjuk 100%-ra.

A technológia biztonságos, nem kell tartani tőle. A teljesen zárt cella az idő múlásával nem veszít kapacitásából, így vészhelyzetre tökéletes, mindig rendelkezésre áll. A viszonylag kicsi és könnyű cellákból, akár 10+ darabot is könnyen magunkkal vihetünk. Az elhasznált cellák hazaérve utántölthetőek. Külön extra pedig a Brunton feltétel nélküli örökélet garancia. Árcetli: $149.

 

6 hozzászólás