Gördeszkázható lakást épít az Etnies főnök

By  | 

Pierre-André Senizergues a deszkás cipőket és cuccokat forgalmazó Etnies és más egyéb boardos márkák tulajdonosa, aki korábban maga is profi gördeszkás volt megunta jelenlegi otthonát, költözik és új házat terveztet magának. Olyan kérót, ami minden deszkás álma: 100%-ban begördeszkázható: nincsenek derékszögek, sarkok, csak ívek, félcsövek, teljescsövek, rámpák és mindezt úgy, hogy a lakás közben élhető marad és nem alakul át teljesen játszótérré.

A 200 m2-es ház megtervezésével Gil Le Bon Delapointe dizájnert és Francois Perrin építészt bízta meg. A szakemberek komolyan vették a feladatot és nem csak papírra vetett skiccek és 3D animációk készültek, hanem teljesen rágyógyultak a kihívásra és mint egy nagyobb projekt esetén elkészítették a ház méretarányos íróasztalra helyezhető, körbejárható makettjét, sőt ennél is tovább mentek!

Tökéleteset akartak alkotni, így nem csak az élhető terekre, arányokra, formákra kellett összpontosítaniuk, hanem használhatóságra, azaz, hogy az enteriőr megfeleljen az eredeti célnak, azaz teljes egészében gördeszkázható legyen. Nem vicceltek és a megbízó sem bánt szűkmarkúan a büdzsével, így a cél érdekében elkészítették a ház 68 m2-es modelljét, egyik helyiségét. Majd az Etnies Pro Team ( Kyle Leeper, Jose Rojo, Tyler Bledsoe and Willow) kapta azt a megtiszteltetést, hogy rászabadulhattak, felavathatták, begurulhatták a falakat. Videó a tovább után! (de még nincs vége)

A ház belseje a beltéri gördeszka rámpákhoz hasonlóan többrétegű furnérlemezből készült. A mindkét oldalon íves falakra, vagy akár a plafonra, mint egy teljes csőre fel lehet száguldani vagy félúton visszafordulni. A belső teret további kisebb rámpák és korlátok színesítik, hogy hosszabb idő után se váljon unalmassá a „pálya”.

A bútorok, berendezések is a funkcióhoz alkalmazkodnak. A falba épített kanapé, melynek szélét vasalat védi, hogy a deszkát keresztbepakolva végigcsúszhassunk, csakúgy, mint a konyhabútor és a mosogató esetében.

A pazar deszkás ház a malibui Las Flores Canyon tetejére épül, Pierre-André pedig várhatóan jövőre cuccolhat be, ha minden a terv szerint halad.

Kötelező videó a tovább után!

7 hozzászólás