Designegér 215 ezerért – ID Mouse

By  | 

A múlt héten tartott Holland Design Héten mutatta be az Intelligent Design a saját monogramjával fémjelzett ID Mouse-t, melynek háza a legmagasabb osztályba sorolt grade 1 titánból készült, a scroll gomb neodímiumból, a többi alkatrész pedig csúcsminőségű műgyantából.

A vezetéknélküli lézeres egér Blutooth-on keresztül komminkál PC-nkel, illetve Mac-kel is kompatibilis, ha valaki ilyenre szeretné cserélné a Mighty Mouse-t. Két AAA-s elemmel működik, fekete és fehér színekben érkezik. A cég website-ja pedig büszkén hirdeti, hogy balkezeseknek és jobbkezeseknek is! Szép, letisztult design, futurisztikus vonalvezetés, jó ránézni, de hogy nem ergonomikus és fájna egész nap egy ilyet használni, az is biztos. Persze, hogy (nem) jó bal- és jobbkezeseknek sem, hiszen teljesen szimmetrikus, nem igazán illeszkedik egyik kézbe sem és az a scrollwheel is bosszantóan pici.

Az objektív mutatók, mint például érzékenység, pedig jól elbújtak a design titánpalástja mögé, technikai specifikáció vagy hasonló már sajnos nem szerepel az oldalon. Mint dizájn tárgy a polcra, vezetői íróasztalra remek, mindennapi használatra valószínűleg alkalmatlan, márcsak a 800 jurós (215 000,- Ft) árcetlije miatt is.