Zalman Reservator 1 plus – a víztorony

By  | 

Folytatódik a vadászat a csendes PC-k után, a kutatás és javaslataitok nyomán egy újabb ígéretes darabra bukkantam, ami ugyan nem ház, cserébe néma, ventimetes vízhűtés. Zalman Reserator 1 Plus-nak hívják az illetőt.

Mit vízhűtés? Víztorony! A pazar megjelenésű külső vízhűtés előnye, hogy bármilyen házra/ba szerelhető, amiben van legalább 1 db szabad PCI foglalat, ugyanis a csöveket azon keresztül lehet kivezetni. A hűtésért felelős 60 cm magas torony 6,5 kg és 1,3 m2 hőleadó felülettel rendelkezik a lamelláknak köszönhetően. 2,5 liter víz fér a tartályba és hangszigetelt 5W-os minimotorja óránként 300 liter vizet képes átpumpálni a rendszer vérkeringésén.

A szett fullos, a tornyon, csöveken kívül jár hozzá még: egy negyedkilós CPU hűtő blokk, egy 6 dekás VGA hűtő, 8 db memóriahűtő sün, alaplap chipset (?) hűtő, és egy kis kijelző, ami megnyutatja a usert, hogy nem fog elfüstölni a gép, mert a víz áramlik benne jól és még egy halom kis csavar, rögzítő, meg persze egy adag speckó hűtővíz. Csak az ára, ami egy kicsit fájdalmas: bruttó 65.000,- Ft. Egyébként több üzletben is kapható Mo-n. Ajánlj te is csendes PC-t!