Roxio Game Capture

By  | 

A Roxio fejlesztő céget eddig leginkább a DVD-író programjairól ismerhetjük, Mac-eseknek a Toast nevű DVD-író és konvertáló alkalmazásuk lehet ismerős. Most egy Game Capture nevet viselő digitális rekordert dobtak a piacra, ami tulajdonképpen nem csinál egyebet, minthogy rögzíti a PC-s vagy konzolos játékmeneteinket.

Ez a PC-nél viszonylag összetettebb felhasználást tesz lehetővé, a PC Game Capture-nél egy beépített támogató szoftver segítségével akár az egész játék rögzíthető és a részeredmények azonnal kiposztolhatók és megoszthatók a neten, továbbá HD-felbontású vidók és screenshot-ok is kiragadhatóak és hozzászólások fűzhetők egy-egy kemény Call Of Duty-s ütközetnél, még akár a háttérzenét és a hangeffekteket is lazán kicserélhetjük, ha éppen nem tetszik az eredeti.

Konzolok esetén kicsit szűkebbre szabták a lehetőségeket, itt a Game Capture az USB, komponens és RCA-audio kábelekkel összekötve csak hardveres kiegészítőként szolgál, a felvehető kamerás kép eleve csak 480p maximális felbontást enged, így HD-s tartalomról nem is beszélhetünk, pedig azért pont PS3-on és Xbox 360-on lenne jó poén megörökíteni a rendkívül részletgazdag játékokat. A megosztás és szerkesztés azért ez utóbbinál is lehetséges, Facebook-on, YouTube-on és a WeGame portálon lehet vagánykodni, hogy milyen szépen lekaszáltuk az ellent.

A konzolos Game Capture 100$-ért lesz kapható hamarosan (~20.000 Ft), a PC-s változat pedig feleennyibe fog csak kerülni.

A Black Ops rögzített videója megtekinthető a tovább után: