Wifi nyúl 2.0

By  | 

A Nabaztag fantázianéven futó Wi-fi nyúl 2.0-ás verziója a Tele-Egg és a Vérmókus-titkárnő tulajdonságait is örökölte. Sőt. Természetes élőhelye az iróasztal, ahol a papírhalmon királykodva néha elrágcsál egy-egy salátává rojtosodott iratot, miközben néha váratlanul arcunkba broadcastol egy a föld másik feléről érkező jadehiányzol ízlésterrorista MIDI számot vagy más hasznos információt.

Fő funkciója egyébként a folyamatos értesítés, figyelemfelkeltés. Szól ha új email érkezett, ha zuhan a BUX és mobilcsörgést megelőző jelek is felizgatják. Aigner Szilárdot megszégyenítő barométerként megmondja milyen idő várható délután Párizsban és bármi mást, amire be van programozva. Mert ám programozható. Igazán geek-eknek van hozzá developer API, meg perl modul is.

A figyelemfelkeltés a gyomrában lévő ledek villogtatásával és a wi-fi antennaként funkcionáló tapsifülek csóválásával történik (egyébként beszél, énekel és sok lakodalmat megért szinti boyként MIDI-zik.). Igen, a wi-fi antenna: a 2.0-ás nyúl már interfüggő, mindezt vezeték nélkül teszi, így szinte a világon bárhonnét elérhető és üzenet küldhető rá, melyet lelkesen továbbít.

Egyik legdurvább tulajdonsága, ami valentin napi aktualitást is adja, a transzkontinentális hiánypótló fülmozgatás (lásd illusztráció). Ha Susan megtekeri a nyúlt fülét Sydney-ben, akkor New York-ban a nyúl Bill-nél lévő párjának is azonos pozícióba állnak be fülei némi ledes látvány és midi-s hangtechnika kíséretében. Ára $114 (25e Ft) és ezen felül még kizsákmányoló havidíjat is beszednek az üzengetésért.