Kamera szétcsúsz(tat)va – Flip Slide HD

By  | 

A Cisco nem igazán a videókameráiról híres, mégis jó tudni, hogy ők fejlesztik a Flip mini-videókamerás termékcsaládot, amelynek legújabb képviselője a Flip Slide HD. Kénytelenek voltak most már hivatalosan is bejelenteni, a Best Buy netes portál ugyanis már több hete szivárogtatott infókat a megjelenéséről.
A Flip sorozatat egyébként az egyik legnépszerűbb olcsó, kompakt, youtube-ready HD kamera az elmúlt karácsonyi szezon egyik legkeresetebb terméke a digitális könyvolvasók és iPod Touch mögött.

A Flip Slide HD videókamera 1280 x 720-as felbontással veszi a történéseket, 16 Gb-nyi kapacitása kb. 4 órányi videóanyagot képes egyszerre rögzíteni, ami ezután könnyedén a számítógépre menthető. Csatlakozói között megtalálható egy HDMI-s interfész (USB-s átalakítóval), valamint a szokásos fejhallgatós jack-kimenet, így a felvett tartalom rögtön visszanézhető fejhallgatóra/hangfalra téve.

Ami különlegessé teszi ezt a mini kamerát, az a 45 fokban csúsztatható 3 inch-es kijelző része. Az érintőkijelzős képernyőn többnyire felvevő és visszajátszó funkciókat lehet beállítani, bár a kis méret eleve lekorlátozza a lehetőségeinket, és az a fránya piros gombos felvevő is jócskán letakarja a képernyőn a lényeget. 279$-os (~55.000 Ft) ára a többi átlagos kamerához képest és a Flip sorozat elődjeihez képest is  drágának tűnik, mivel többek közt semmilyen extra optikával, szenzorral nem rendelkezik, és a képstabilizálás sem az erőssége, szóval remegős kezűek ne ilyet válasszanak. Ennyi pénzért sokkal jobb HD-s kamerát is tudnánk venni, de bizonyára léteznek olyan felhasználók, akik a Cisco márkanév hallatán vagy az egyedi skinezhetőség miatt mégis elcsábulnak.