Vízenjárás tanfolyam kezdőknek

By  | 

A szárnyak nélküli repülés, az örökélet titka és a láthatatlanság mellett talán a vízenjárás is ott van a top10-ben, ami a leginkább vágyott szuperhős képességeket illeti és ráadásul nem is tűnik olyan elérhetetlennek, mint a többi. Hasonlóan gondolkodott Ulf Gartner és lelkes csapata is, amikor hétvégi hobbijukat a vízenfutást Liquid Mountaineering néven egy új sporttá fejlesztették.

A hülyeségből indult próbálkozásokkal egyre jobb eredményeket értek el és rájöttek, hogyha a megfelelő vízlepergető ruhába és cipőbe öltöznek és mindezt megfelelő intenzitású koncentrációval ötvözik, a sebesség és a vízhez érkezési szög is rendben akkor akár 10-12 lépést is meg tudnak tenni a tó felszínén, mint egy kacsázó kavics. Tisztán csak fizika. Képlet és edzésterv a tovább után.


Természetesen mindez nem igaz. Bődületes hülyeség profi előadásban. A videó azonban annyira jól néz ki, annyira jól fel van építve és nem futnak át a tavon, hanem azért valahol elmerülnek, így nem csoda, ha a 2/3-ad internet becumizta a sztorit. Pedig a kis videós szösszenet hemzseg az outdoor cuccokat gyártó, forgalmazó Hi-Tec logóitól. Nyilván a Hi-Tec vírusfilmjéről van szó. Remek ötlet, tökéletes megvalósítás, rövid idő alatt 2,5 milliós nézettség YouTube-on. Így kell ezt csinálni.

2 hozzászólás