Beo 5 – Kulcs a szórakozáshoz

By  | 

A Bang & Olufsen a nevéhez méltó távirányítóval rukkolt elő. Megjelenésében is újat mutató Beo 5 hivatott átvenni az irányítást a házban található összes audió-videó berendezés felett, és ha részben vagy teljesen automatizált "intelligens" házban lakunk, akkor képességei a TV kapcsolgatásánál jóval túlmutatnak.

A Beo 5 automatikusan felismeri a környezetében lévő eszközöket, így csak az azok vezérléshez szükséges funkciók jelennek meg a kijelzőn, míg a többiek rejtve maradnak.
Az LCD kijelző adaptív háttérvilágítása a környezeti viszonyokhoz alkalmazkodik, így mindig megfelelő fényerejű,jól olvasható képet produkál. A vizuális visszajelzés is a távirányító képernyőjén érkezik így anélkül piszkálhatjuk a TV-t, állíthatjuk a hangot vagy mászkálhatunk a legmélyebb menükben, hogy a körülöttünk ülőket zavarnánk a film nézése közben a TV képernyőjén megjelenő feliratokkal. A TV-nél maradva: a kis LCD-n számok helyett akár a grafikus csatorna logókat, ikonokat nyomkodva is navigálhatunk az adók között.

A Beo 5 nem csak a nappaliban található eszközöket képes irányítani. A ház zónákra és hozzájuk tartozó berendezésekre osztható, így a konyhában vagy dolgozószobában lévő felismert készülékek is vezérelhetőek. A távirányító programozható, így  egyes gombokra komplex folyamatokat is beállíthatunk, mely egy intelligens, automatizált ház esetén még tovább fokozható. Például a „mozi” gombot lenyomva lekapcsolnak a lámpák, lassan legördül a redőny, diszkrét hangulatvilágítás, bekapcsol a plazma TV és a házimozi, a DVD tálca kigördül és várja, hogy mi lesz ma esti műsor.