Vérnyomásmérés iPhone-nal

By  | 

[CES2011] Korábban az ipod dokkolóktól hemzsegtek a hírek, mostanában viszont egy új trend van feljövőben és a gyártók leginkább az iPhone-hoz, iPad-hez csatlakoztatható hasznos és kevésbé hasznos célhardverekkel próbálják meglovagolni a még cseppet sem leáldozóban lévő iPhone hypeot. Ezek a kütyük általában mérnek valamit, melyekről a megfelelő app segítségével leszippanthatjuk és grafikonon formájában tálalhatjuk az eredményeket. Az első ilyen fejlesztések egyike a Withings wifi-s mérlege volt, illetve a futáshoz használt Nike+ viszont cseppet sem szorul bemutatásra.

A legújabb bejelentés is a Withings-től érkezett. Mostantól már nem csak súlyos kilóinkat és testzsírszázalékunkat lőhetjük fel a világhálóra, hanem vérnyomásunkat is. Igen, iPhone-nunkat hamarosan már vérnyomásmérésre is használhatjuk. Használata nem rejt semmi meglepőt. Az Apple-fehér karszalagot felpattintjuk bicepszünkre vagy egy kicsit lejjebb, csatlakoztatjuk iPhone-nunkhoz, amire előzőleg már letöltöttük a kütyühöz járó ingyenes alkalmazást. Pillanatokon belül higanymilliméterben számszerűsíthetjük, hogy  mennyire sikerült főnökünknek felidegesítenie.

Az időbélyeggel ellátott adatokat feltölthetjük személyes, biztonságos tárterületünkre, felnyomhatjuk Google Health-re, egy kattintással megoszthatjuk azt háziorvosunkkal. Vagy ha már nemcsak a vérnyomásmérőt, hanem a mérleget is berendeltük, akkor a fotelben hátradőlve iPad-on szépen, nagyban nézegethetjük, milyen mértékben korrelálnak a kilók a higanymilliméterekkel. Holnaptól kapható €129 (35 900,- Ft) áron.

Kapcsolódó cuccok: