Ciclotte – design szobabringa Milánóból

By  | 

Ki mondta, hogy minden szobabiciklinek ugyanúgy kell kinéznie? Mi van ha tekerés után sem szeretnénk azonnal összecsukni és elrejteni, hanem nyugodtan elől hagyhatnánk, mert egy hi-tech bútordarabként tekintünk rá nem pedig egy oda nem illő gépként.

A Luca Schieppati által tervezett szobabringa meghatározó, egyedi formáját a nagy keréknek köszönheti, mely a XIX. század óriáskerekűire utal vissza. A Ciclotte nem pusztán a funkcióra, a megjelenése is figyel. A szénszálas, zongoralakk fekete dizájn, jól harmonizál a TV, a Hi-Fi, a modern bútorok megjelenésével, oldja azok minimalista szögletességét.

Az ergonómia első ránézésre kétséges, de amíg nem próbáltuk, nem is piszkáljuk a tervezőt. Mindenestre a keskeny versenynyereg rendesen bevághat és bikaszervként előremeredő kormányba sem biztos, hogy kellemes hosszútávon előregörnyedve kapaszkodni. Mentségükre szóljon, hogy a pedálok mindhárom irányba állíthatóak és természetesen az ülésmagasság sem fix. A digitális kijelzőn 12 különböző edzésprogram közül választhatunk, illetve azonnali visszacsatolást kapuk teljesítményünkről. A márkasite egyelőre még nem él: Ciclotte.com így árcetliről sincs infó. További fotók a tovább után!