BodyTrace eScale – GSM alapú testsúly kommunikáció

By  | 

Ha azt hittük, hogy a WiFi-s kapcsolattal és iPhone alkalmazással érkező Withings mérlegnél nincs hitechebb kütyü, mely az úszógumikat és sörhasat szemmel tartaná, akkor tévednünk kell, úgyanis a BodyTrace eScale egy SIM kártya bepattintása után GSM hálózaton (bár erre a website-on semmi utalás…) keresztül tolja a nagyvilágba BMI indexünket, testzsírszázalékunkat és minden olyan kényes adataot, mellyel nem szívesen szembesülünk egyébként.

A mérleg a mobilhálózatot arra használja, hogy a BodyScale website-ján létrehozotott  netes profilunkban frissítse a napi változásokat. Lehetne wifis is, de ezek szerint úgy gondolták, hogy egyszerűbb, ha a mobilhálózatot terhelik meg a kilóinkkal.

Ezután könnyen nyomon követhető a BMI-index, a kalóriákat és a napi kajanaplót is vezethetjük, és akár meg is oszthatjuk az eredményeket másokkal. A website ezt kiemelzeve és kilóink által kirajzolt grafikonjainkkal összevetve táplálkozási tanácsokkal szolgál, illetve megpróbálja némi testmozgásra is rábírni puding testünket. A 60$-ért (~12.000 Ft) beszerezhető mérleg mellé egy éves szolgáltatást is kapunk.