Canon Powershot G7

By  | 

Megjelent kedvenc digifényképező sorozatom legújabb üdvöskéje a Canon Powershot G7. A pozitívumok, illetve felturbózott funkciók mellet viszont több paraméterében is csalódást okozott.
Kezdjük a rossz hírekkel: eltűnt a G sorozat egyik legfontosabb megkülönböztető jegye a kihajtható és forgatható LCD (miééért?), így ha bogarat akarunk lencsevégre kapni, akkor lehet a földre hasalni, ha pedig a fejünk fölül a tömegben akarunk fotózni, akkor érdemes többet is lőni, hátha az lesz rajta, amit szeretnénk. A másik döbbenet pedig, hogy CF kártyáról SD kártyára váltott (miéért?). Ezzel teljesen elvágva az esélyét, hogy pusztán gépcserével G3-5-6-ról eggyel feljebb váltsunk. Aztán RAW formátumban sem tud már menteni. Mondjuk ez utóbbi nem zavar. Soha nem használtam. De valakinek biztos hiányozni fog. Valószínűleg a nagyob zoomátfogás miatt az f tartomány 2.8-4.8-ra szűkült.
A lehúzás után jöjjenek a dícsérő szavak, mert azért talán a legjobb nem SLR géppel állunk szemben. A felbontás 10Mp-re bővült, az optikai zoom már 6x (35-210mm) átfogást biztosít és képstabilizátort (IS) is kapott a G7. A speckó SR bevonat pedig az optikai hibákat hivatott kiküszöbölni. A gépbe a legújabb DIGIC III proci került. Videót akár 1028×768-ban is rögzíthetünk (15 kép/mp) vagy 640×480-ban már folyamatosabban (30 kép/mp). Az ISO érzékenység választó egy önálló tekerőgombot kapott a bal szárnyon, amit 80-tól egészen 1600-ig tekerhetünk, sőt víz alatti akcióhoz rendelkezésre áll a 3200 is. Canon G7 tesztfotók

A gép októberben várható 600 dollár (kb. 130.000 Ft) körüli áron.