Casio Bluetooth-os karóra – 2 évet bírja töltés nélkül

By  | 

[CES2011] A Casio mindig is élen járt a digitális karórák piacán, és legújabb villantásuk is követi a technológiai trendeket. A CES-en egy olyan karóra prototípusát mutatták be, ami képes Bluetooth-kapcsolaton keresztül az okostelefonokkal való kommunikációra.

Ezzel ugyan nem az elsők, már sok prémium-karórán ott virít az ismerős B-jel, de a Bluetooth Low Energy (BLE) szabadalomnak köszönhetően az óra élettartama 2 évre is megnőhet (napi 12 óra folyamatos Bluetooth használat mellett), pedig a Bluetooth aztán hírhedten zabálja az energiát. Az órát inkább kiegészítőnek szánják a telefon mellé, például olyan hasznos funkciókkal, mint értesítés kijelzése a bejövő hívásokról és e-mail-ekről, ébresztő beállítása, az ébresztőhang vagy csengőhang leállítása. Ez utóbbi elég jól jöhet például olyan szituációban, amikor zsebünkben vagy a táskában szólal meg a telefon, és nincs lehetőségünk felvenni, moziban vagy munkahelyen, az órán egy gombnyomással lenémíthatjuk. Még a pontos idő is szinkronizálható az okostelefonunk segítségével, nem lesz szükség manuális beállításra a karórán.

A megjelenés ideje egyelőre nem ismert, ami nem is csoda, hiszen még egyetlen olyan okostelefon sem kapható jelenleg, ami kompatibilis lenne ezzel a vadiúj technológiával.