Új vas a nap alatt

By  | 

Vééégre. Új, szebb, hidegebb légkondis szerverterembe, szélesebb kanócvégre és erősebb vasra költöztünk. Persze azért picit fájó szívvel hagytuk ott a régi, kicsit málló vakolatú termet, melynek falát egy valamit magára is adó autószerelőműhelyhez hasonlóan 84-es NSZK-s dzsungelharcos csajokat ábrázoló centerfoldok díszítettek.

Szóval az új gép… ahol jó lenne most kiírni, hogy az XY hardware-t Z cég biztosította, de sajnos nem így van, ezért marad az önfényezés és az ingyenreklám:

Asus P5WD2 premium alaplap, 6 sata, raid, dual Gigabit LAN, 8 USB 2.0. A szerveren biztos sok hasznát fogjuk venni az integrált 8 csatornás audiónak, de legalább 8 remek USB kütyüt tesztelhetünk párhuzamosan, igaz szalonnasütéshez a 8 slot is édeskevés.

2x1GB 667-es RAM és egy Intel Dual Core 2,8GHz/800MHz 2X1MB(cache) végzi benne a piszokos munkát. A fájlok 2 db RAID-be kötött a jelenleg leggyorsabb sata háttértárának kikiáltott WD 2x74GB SATA, 8MB cache winyóról pörögnek 10 000 rpm-mel és 4,5 ms átlagos eléréssel. Rendszeres napi backupnak és 74 évre elegendő poreszgyűjteménynek pedig egy monster WD 400GB (16MB) került még a házba.

Sajnos a fenti szerveren, nem csak magunkban pazarkodunk, hanem több más undok, barátságtalan rosszfej site-ot meg kell tűrnünk magunk mellett a szomszédos folderekben, de ez eddig is így volt. Kibírjuk.

Bízunk benne, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt megbízhatatlan működés, forbidden és internal server error üzenetek jó időre megszűnnek és stabil platformról tolhatjuk arcba pazar cuccainkat.