Zune HD – Érintőképernyő, HDMI, WiFi

By  | 

Úgy tűnt, hogy a Microsoft mp3 lejátszó fronton feladta az harcot az Apple-lel szemben, de a látványos visszavonulás csak az ellenség megtévesztésére játszó fondorlatos csel volt. Steve Ballmer földalatti titkos laborjában fehér szkafanderes szakemberek forrasztották az IC-ket az elmúlt hónapokban és ma hivatalosan is bejelentették, hogy hamarosan érkezik a Zune HD.

Ami a külsőségeket illeti az előd műanyagos megjelenése helyett elegáns fémborítást kapott a kütyü, az előlapról eltűntek a gombok és az így felszabadult extra helyre is benyújtózkodott a 16:9 arányú OLED érintőképernyő.
Az új modellt fémjelző HD több fronton is felbukkan. Egyrészt HD rádióadásokat hallgathatunk remek minőségben az integrált HD tuner segítségével, míg a videókat nem csak a 480*272 pixel felbontású kijelzőn tekinthetjük meg, hanem a HDMI csatlakozó segítségével 720p HD-ban (1280*720) is kiköthetjük erre alkalmas TV-nkre.
A Zune HD teljes értékű böngészőként is használható, az internetre az integrált Wi-Fi-vel csatlakozik, melynek segítségével videókat és zenéket is streamlhetünk a Zune online boltjából, ha már egyszer egy médialejátszóról van szó.
Az USA-ban jelenik meg először ősz körül, de a jövő kedden induló E3-on már megérinthetik a kiválasztottak.