Moonwatch óra – A vérfarkasok ajánlásával

By  | 

Az Emotion Lab műhelyéből származik ez a legújabb őrült karóra-koncepció: a Moonwatch az idő múlását nem a szokásos óra-perc formátumban mutatja, nincs is óramutatója és digitális kijelzője, egész egyszerűen a holdciklusokat követi, legalábbis megpróbálja vizuálisan visszaadni a Hold állását, még akkor is, ha esetleg nem is látnánk, mondjuk napközben.

Illetve azért végső lehetőségként mégiscsak beállítható egy pontosabb kijelző, egy pötty és egy mutató formájában, de még ez is nehézséget okozhat egyeseknek.

Ahogy azt ugyebár megtanultuk, hogy a C betűre hasonlító álláskor csökkenő, míg D alakú esetén növekvő Holddal van dolgunk, a készítők talán feltételezik, hogy ezzel mindenki tisztában van és égető szüksége is van rá a rohanó hétköznapokban. Tekintve, hogy körülbelül 28 napos egy ciklus, nem tudom elképzelni senkiről, hogy elég lenne neki egy legjobb esetben is pár napos biztonsággal megállapítható időpont-becslés. Na jó, a vérfarkasoknál talán téma a jól időzíthető holdtölte, illetve egyéb 28 napos biológiai ciklusok sem elhanyagolható jelentőségűek, de ennél még egy napóra vagy egy leolvashatatlan bináris japán kvarcóra is értelmesebb választás. Lehet, hogy burkoltan egy új Twilight-mozifilmre próbálnak minket ráhangolni?