LG G-Slate: 3D, 4G, Honeycomb

By  | 

Láthatóan az LG sem szeretne kimaradni a tablet-szórásból, és igyekeznek még azelőtt kihozni saját táblagépüket, mielőtt még a felturbózott iPad 2 forgalomba kerülne.

Az LG G-Slate tabletet már a CES-en beharangozta a T-Mobile USA szolgáltató, mint az idei év egyik slágertermékét, de akkor még kevés infót osztottak meg róla. Mostanra kiderült, hogy egy 8,9 hüvelykes képernyővel érkezik majd, továbbá 1 GHz-es dual-core Tegra 2-es processzorral és 32 GB induló kapacitással számolhatunk, lesz benne Flash-támogatás, giroszkóp, sebességmérő, Bluetooth, GPS és WLAN-modul, valamint két hátoldali kamera egyenként 5 megapixeles felbontással.

Nem véletlen a két kamera, a tabletek között elsőként lehetőség nyílik 1080p-s felbontású 3D-s fotók és videók készítésére és visszanézésére, de ez utóbbihoz már 3D-s szemüvegre is szükségünk lesz, viszont pozitívum a HDMI-kimenet, így akár a tévére is kivetíthető a 3D-s tartalom. Helyet kapott még egy előlapi 2 MP kamera is video-chateléshez wifi-n vagy a T-Mobile HSPA+ hálózatán keresztül. A szolgáltató 4G LTE hálózatán masszív adatátvitelre képes. Ez a gyakorlatban 5-12 Mbps letöltési és 2-5 Mbps feltöltési sebességet jelent.

A megjelenést az LG márciusra teszi az USA-ban, és már most úgy hirdeti, mint az új Honeycomb egyik első képviselője, az viszont valószínű, hogy az Android 3.0 legújabb tabletre optimalizált verziójával a Motorola Xoom beelőzi majd a G-Slate-et. Árról egyelőre nincs konkrét infó, talán először megvárják a konkurensek árazását.