Meridian Audio jubileumi csúcs hifi

By  | 

A Meridian Audio idén ünnepli 40. születésnapját, és ebből az alkalomból piacra dobják a DSP8000 hangszórókból és a 808 Signature Reference CD Player speciális verziójából álló limitált szettjüket. Nagyon mutatós bordó borítást kapott az ünnepi kiadás, a speakerek pedig kimondottan dizájnosak, pedig nem is igazán mai darabok, a 70-es évek Lecson Audio termékvonalát idézik, amik mára a Modern Művészetek Múzeumában vannak már kiállítva New Yorkban.

A limitált darabok komponenseit kézzel válogatták és illesztették össze, és mindegyiken egy-egy gravírozott lemez is megtalálható, az egyedi gyártási számukkal és a Meridian alapítóinak (Bob Stuart és Allen Boothroyd) aláírásával, plusz egy szép könyvet is hozzácsapnak a Meridian elmúlt 40 évéről és az általuk kifejlesztett Digital Signal Processing (DSP) technológia állomásairól.  A hangzásra nem lehet panasz, bár egyértelműen nem a mai csúcstechnikát képviseli, az egyenként 150 Wattos hangszórók beépített erősítőkkel és tweeterekkel nyomják a zenét a 20 Hz -20 kHz-es frekvenciatartományban és 24-bites sztenderd minőségben (saját bevallásuk szerint direkt nem az újabb 32-bites HD-szabványt követték).

A beépített CD-ROM a készítők szerint az adat-helyreállításban és hibajavításban is jeleskedik, kérdés, hogy kinek van erre a funkcióra szüksége a mai iTunes-generációból. Valószínűleg nem is a fiataloknak szánják, inkább kőgazdag gyűjtőknek, mivel összesen 40 darab készül belőle, egyenként 100.000 dolláros árcímkével (~21 millió Ft).

2 hozzászólás