A NASA legújabb űrszerkójáról mi szavazunk

By  | 

A NASA most látta elérkezettnek az időt ahhoz, hogy kidolgozza a 2012-ben bemutatott Z-1-es űrruha méltó utódját. A Z-1 még leginkább a Toy Story-ban szereplő Buzz Lightyear karakterére hasonlított, ám ezúttal kevésbé játékos felszerelést terveznének, amit aztán távoli bolygók felszínén használhatnának a jövő terraformálói. A következő generációs Z-2 szériához rögtön három különböző modellt találtak ki a készítők, amiket szavazásra is bocsátanak, hogy a nagyközönség döntsön a 65 kilót nyomó űrszerkók stílusáról.

NASA-spacesuit-02

NASA-spacesuit-11

A 4.4 millió dollárba kerülő design-tervek közül a Trends in Society fedőnevű az, ami akár a közeljövő átlagos utcai viselete is lehetne, tulajdonképpen egy feltuningolt szürke sportöltözetről van szó foszforeszkáló csíkokkal és némi Lost in Space-beütéssel. Az elgondolás nem rossz, mindazonáltal futni nem nagyon lehet benne, így Alienek ellen esélytelen.

NASA-spacesuit-04

NASA-spacesuit-13

A másik jelölt a Biomimicry vonala: ez az űrruha leginkább a mélytengeri élővilágot szimbolizálja, a bioluminescens hatást keltő sávok pikkelyszerűen tarkítják a felsőrészét és sötét színek dominálnak rajta, így ideális választás lehetne, amennyiben a környezetbe olvadás lenne a cél a sötétebb bolygókon.

NASA-spacesuit-03

NASA-spacesuit-12

Végezetül a Technology fantázianevű viseletet lehet még választani, ezen a futurisztikus modellen fénykibocsátó tapaszok és száloptikás érzékelők futnak végig, és nem mellesleg erősen emlékeztet a Tron-filmek hangulatára, míg másoknak egyből a Halo ugrik be róla. Bár jelenleg ez a modell vezeti a voksolást, a netezők még április 15-ig szavazhatnak ezen a linken a novemberre ígért végső modellről és befolyásolhatják, hogy a NASA milyen szerkókkal hódítson meg más égitesteket, netalán milyen ruhában fogadják majd az asztronauták az első idegen életformákat.