Tekerd vissza a villanyórát! Gyúrás közben, legálban

By  | 

Akik eddig sajnálták a pénzt beltéri kondizásra, azoknak mostantól nem lesz több mentségünk, legalábbis az Egyesült Királyságban, ott ugyanis már megjelentek a szabadtéri “edzőtermek” a városok közterein, amik teljesen ingyenesek és minden generáció igénybe veheti. A TGO Green Heart cég külön az ilyen installációk kialakítására specializálódott, egyedül Angliában már több mint 250 edzőblokkot állítottak fel (stílszerűen szív alakú terepen) különböző kardio– és erősítőgépekkel teletűzdelve, amik mind ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és megfelelnek a szigorú uniós játszótéri előírásoknak is.

Ráadásul használat közben mindegyik kondigép áramot termel, és a mozgásból konvertált villanyáram-mennyiség rögtön ki is íródik a Power Display Wall-on, hogy lássa mindenki, mennyire is hasznos dolog a sport. Egy kisebb menetből például az éjszakai világítást kapásból meg lehet oldani, de akár önkormányzati épületek áramellátására is irányítható vagy rögtön az országos villamoshálózatra is átcsatornázható a pluszkapacitás, ha épp a fél város megszállja az edzőpontokat.

A kondigépek rendkívül változatosak lehetnek, több mint kétszázféle modellből lehet válogatni a TGO kínálatában, vannak futópadok, pedálgépek, tárogatógépek, de emellett főleg a gyerekek örömére mászófalak, táncterek, hinták és egyéb mini-játékok is rendelhetők, valamint lehetőség van magasságot és súlyt mérni a helyszínen, így BMI-index is azonnal kalkulálható.

A hamarosan induló olimpiai játékok alkalmából 50 helyen az Adidas szponzorálja a London 2012-es logóval ellátott edzőpontokat AdiZones fedőnéven, így a turisták is megízlelhetik majd a szabadtéri sport gyönyöreit (és mellesleg hozzájárulhatnak a vendéglátó villanyszámlájának csökkentéséhez).

A közösségi sporttereket amúgy úgy lőtték be, hogy nagyjából egy 5.000-es lakóközösség igényeit szolgálja ki, az angol egészségügyi minisztérium a következő 5 évben pedig évente újabb 100 egységgel tervezi bővíteni a hálózatot, aminek az üzemeltetését szintén a TGO Green Heart végzi, ők ezen felül még azt is vállalták, hogy idén 1-1 fát ültetnek a városokban minden megrendelt kondigép után.

6 hozzászólás

 1. Niki

  2012. június 29. péntek at 08:05

  Budapesten is vannak már ilyenek…

  • Erhardt Gergő

   2012. június 29. péntek at 09:02

   Te elolvastad a cikket? Hol van ilyen Budapesten?

   • Bálint

    2012. június 29. péntek at 11:15

    Nem áramtermelős, de szabadtéri edzőterem az van. Szóval a cikk első mondata nem teljesen igaz.

 2. Bálint

  2012. június 29. péntek at 11:15

 3. Niki

  2012. július 4. szerda at 23:06

  „Akik eddig sajnálták a pénzt beltéri kondizásra, azoknak mostantól nem lesz több mentségünk, legalábbis az Egyesült Királyságban, ott ugyanis már megjelentek a szabadtéri “edzőtermek” a városok közterein, amik teljesen ingyenesek és minden generáció igénybe veheti. ” Népliget és Margitsziget kapásból és nincs kizárva,hogy máshol is vannak. Áramot ugyan valóban nem termelnek, de nem is használnak, a megvilágításuk éjjel napelemmel működik.

 4. Valaki2

  2012. július 12. csütörtök at 09:38

  A József Attila lakótelepen a nagy játszótéren pl. van egy szabadtéri konditerem..