Struccpárna: alvás bárhol

By  | 

ostrich_pillow_light_05

Kevés lehangolóbb dolog van annál, mint amikor reggel kialvatlanul zötykölődünk a buszon munkába menet, nincs hova hajtani a fejünket, mert hideg az ablaküveg, szemünkbe süt a nap, és úgy általában véve tömegnyomor van körülöttünk. A megoldás a problémára az Ostrich Pillow Light nem mindennapi hordozható kispárna lehet, amivel a zavaró tényezők döntő többségét rövid időre kiiktathatjuk.

ostrich_pillow_light_01

A multifunkciós alkalmatosság nem előzmény nélküli, az eredeti verziója még 2011-ben jelent meg a Kickstarteren, ám az még inkább egy zsákszerű képződmény volt, amibe a fejen kívül a kezeket is be lehetett dugni, a Light-verzió ezzel ellentétben csak a legszükségesebb pontokon burkolja be a fejet, elsősorban a szemet és a füleket fedi le, és megfelelő támasztékot nyújt, amikor épp szükség van rá.

ostrich_pillow_light_02

A puha anyagú „struccpárna” (ami 95%-ban műselyemből, 5%-ban pedig rugalmas polimerből készült) még véletlenül sem strucctollakkal, hanem szilikonnal bevont mikrogolyócskákkal van feltöltve, szóval az allergiások megnyugodhatnak. Gyakorlatilag minden fejmérethez igazodik, hiszen gumizsinór van beleépítve, 75 cm-es fejkerületig ig bárkire rápasszintható, sőt divatos sálként is funkcionál, amikor már kellőképpen kipihentük magunkat.

ostrich_pillow_light_07

ostrich_pillow_light_04

Nincs rá konkrét ajánlás, hol és mennyi időre használható (gyakorlatilag a repülőgépektől kezdve a reptéren, a vonaton, az autóban, a buszon bárhol és bármennyi ideig viselhető), mindenesetre a készítők szerint már 20 perc úgynevezett „power napping” elegendő lehet ahhoz, hogy közel 30%-al megnövekedjen a napi produktivitásunk.

ostrich_pillow_light_06

A Kickstarter-es projektnek £25.000 kezdőtőkére van szüksége a sorozatgyártás beindításához, ám ez hamar össze is jött nekik, pár nap után máris 35.000 fontnál tartanak, és valóban 28 font (~9.800 Ft) nem is sok egy ilyen hipster kiegészítőért, ha már pár percre teljesen ki akarjuk zárni a külvilágot magunk körül. Kallerek ellen nem véd.

ostrich_pillow_light_08

4 hozzászólás

 1. József

  2013. október 18. péntek at 10:20

  Hol lehet ilyet kapni? Be tudná valaki linkelni a KickStarter Linket? Lehet majd kapni a WebShopban?

 2. lofagi

  2013. október 18. péntek at 10:48

  http://www.kickstarter.com/projects/ostrich-pillow/ostrich-pillow-light?ref=users

  az hogy ez forgalomba is kerüljön, picit odébb lesz. :]

 3. g0m3z

  2013. október 22. kedd at 09:55

  Roppant bonyolult lehet elkészíteni házilag. Szerintem a kínai piacokon itthon már kapható :)