Starwars R2-D2 DVD projektor és webkamera

By  | 

[Somnium] A Nikko Home Electronics új DVD projektort jelentett be. Nem hozott izgalomba, ugye? Az se, ha azt mondom, hogy limitált példányszámban lesz csak kapható? Nem örülnél te is, egy olyan kütyünek, amit majd vidáman mutogathatsz a haveroknak, hogy „Látjátok feleim, a legyártott 123 DVD projektor közül az enyém az 54.?”? Még mindig semmi? Na és ha azt mondom, hogy a masina a jó öreg szemetesvödör alakját veszi fel?

Igen, eljött az idő, amikor a StarWars-ból jól ismert r2-d2, otthonunk szórakoztató-központja lehet! Talán mindenki egy kis házilag barkácsolt borzalomra  gondol először. Egy kék-fehér kukába „kidobott” általános DvD projektorra, amivel csak még több zöldhasút szeretnének kicsalogatni szegény StarWars fanok zsebéből. De ez koránt sincs így!

Kis házirobotunk multifunkciós. Olyannyira, hogy akár rokona lehetne az ezer dolgot magába foglaló zsebkésnek is. Bár kávét nem főz, de azért ne szomorkodjunk! Lássuk mit tud a kicsike!

Természetesen DvD és CD lejátszásra képes, kártyaolvasó, iPod dokkoló. Összeköthetjük videokameránkkal, PS3-mal, Xbox 360-nal és Wii-vel. Tehát hallgathatunk zenét, nézhetünk filmet, képeket, és még játszhatunk is! A hangokról — természetesen – a beépített hangszóró gondoskodik, illetve a képeket egy szem kék szeméből vetíti ki.

Nem elég egyedi? Akkor lássuk mit találtak még ki a kollégák. A masina, amellett, hogy úgy néz ki mint r2-d2, még a hangját is utánozza! Prüntyög, zörög, kattog, vibrál… mi kell még? Tudom már! A távirányítóról még nem is tettem említést! Az eszköz, hogy szintén illeszkedjen az SW univerzumába, a Millennium Falcon űrhajó mása. Persze kicsiben… Azontúl, hogy váltogathatunk a jelenetek és a zeneszámok között, robotunkat is irányíthatjuk vele. Beállíthatjuk a megfelelő pozícióba. Ha éppen a másik székből lenne kényelmesebb a film, akkor ezentúl nem a kanapét kell húzogatni, elég ha a kis r2-t odavezényeljük. Esetleg lusták vagyunk felemelni a fejünket? Semmi gond! Újdonsült játékunk még a plafonra is vetít nekünk! Ez mind szép és jó, de az fix, hogy az első fél órában mindenki a macskát fogja vele kergetni…

Hogy falnak ne menjünk vele, illetve lépcsők ellen, kapott egy-két szenzort, amivel érzékelheti a közeledő veszélyt. Ez igen hasznos, hiszen nem mindenki örül neki, ha egy kék, villogó, kattogó akármi a maga 10 kilójával nekirohan, vagy rosszabb esetben ráesik… a robot természetesen saját magát hivatott elsősorban védelmezni.

A projektor ikertestvére egy webkamera. Kisebb mint bátyja, hiszen asztali versenyekre tervezték. A kék lencsébe tessék nézni, ha a nagyinak akarunk csókot küldeni! Vagy nem szeretjük a nagyit, mert mindig undorító piros pulóvert küld? Semmi gond! Távirányítója segítségével (de gépről is lehet) elforgathatjuk, vagy akár le is tehetjük a földre, és körbevezethetjük a házban a kedves mamát… csak valaki rá ne lépjen! Nem, sajnálom – ennek nem egy űrjárgány a vezérlője… csak egy mezei fénykard, amivel mellesleg telefonálni is lehet — interneten keresztül, persze. A világhálón át is adhatunk neki parancsokat, így megfigyelés alatt tarthatjuk a házat egy hosszabb nyaralás során. A betörőket nem állítja meg, de ha ezt meglátják, lehet mást el se visznek majd a házból.

Mint láthatjuk nem csak StarWars rajongóknak ajánlott a beszerzésük, hanem mindenkinek, aki szereti az ehhez hasonló ezermester kütyüket. Sajnálatos hír, hogy limitált példányszámban  kapható (4000 darab került az európai piacra). Az ára €2799.