Hi-tech alu-szánkó lengéscsillapítóval

By  | 

A jelek egyelőre az ellenkezőjét mutatják, de bízunk benne, hogy idén végre fehér karácsonyunk lesz. Mindenestre készüljük a hóra és talán még nem késő berendelni a pirosruhás szakállas öregtől a szánkók Mitshubishi EVO-ját, a hi-tech, csupa alu lengéscsillapítós szuperszánt, mellyel valóban a lejtő királyai lehetünk és kevésbé rutinos snowboardosokat és kezdő síelőket is lebüntethetjük.
A rozsdamentes, aluvázas, pillekönnyű versenyszán legszembetűnőbb extráját (az űrhajós design-on felül) az integrált lengéscsillapító jelenti. A 12 cm-es teló keménysége pillanatok alatt a versenyző súlyához és a terepviszonyokhoz igazítható, így mintha légpárnákon ülnénk suhanhatunk hegyek-völgyek között, anélkül, hogy a nap végére ízületink, gerincünk vagy belilult hátsónk látná a kárát.

Az 6 cm széles talpakat a sílécek mintájára készültek és karbantartásuk is hasonló figyelmet igényel. Felvaxolva még nagyobb sebességet érhetünk el és igazai ellenfelei lehetünk a boardosoknak. Persze száguldozni mindenki tud, de meg is kel tudni állni. Ebben segít a kézifék, mely szintén a szánkó szériatartozéka.

Télen szállítani vagy a melegebb évszakok alatt a garázsban tárolni is egyszerű, hiszen pár kézmozdulattal 16 cm magasra hajtogatható össze a szerkezet és a hozzá járó hordtáskában akár kézben is könnyen szállítható. A könnyített (9,5 kg) versenyszánkót kemény fából, azaz aluminiumból faragták: hasznos teherbírása 100 Kg. Mázsa feletti télapóknak marad a felpimpelt Hummer. Árcédula: $636 (kb. 110 000,- Ft) További infó: AluRunner.com