SIM2 C3X Lumis 3D – 18 milliós projektor

By  | 

A legdrágább és legspécibb projektoroknál valószínűleg új királyt avatnak, a SIM2 ugyanis a C3X Lumis 3D-s csúcsmodellel kíván ringbe szállni. A C3X lelke a három darab DMD 0,95 inches grafikus chip, amik a Full HD-s felbontást (1.920 x 1.080 pixel) gond nélkül hozzák.


Egyenesen Francis Ford Coppola ajánlásával

A 35 000:1-es kontrasztarány és a maximálisan 3000 lumens-es fényerősség gondoskodik az éles megjelenítésről, valamint a színek élethű visszaadásában is a legjobbként hirdetik. A benne lévő lámpaizzók élettartama 2000 órás, de ECO módban akár 3000-ig is kihúzzák, ha nem túl sokszor nézzük meg Blu-Ray-en az Avatart.

 

 

A C3X Lumis 3D-ben igazából egy közös elektronikára applikálva és összekalibrálva összesen két projektor figyel. Ezzel hozza a passzív 3D-t akár stúdiókba, akár otthonra (Coppolának mindkét helyen ez van a testimonial szerint…). A C3X Lumis 3D-nek egyébként nincs szüksége speciális ezüstös vászonra, mint a legtöbb 3D projektornak, így a 2D teljesítmény sem szenved csorbát. A gyártó ígérete szerint a 3D-s videók mellett a szimpla 2D-s tartalmak is ugyanúgy élvezhetőek lesznek rajta. Motorizált zoom és autofókusz jellemzi még, viszont az ára rendkívül durva: 80.000$-t kell érte leszurkolni (~18-19 millió Ft). A potenciális vevői kör erősen le van korlátozva, fele ennyiért már profi lézeres projektort is lehet venni. Nem sokat kompenzál a dolgon az sem, hogy a C3X Lumis 3D-t többféle színben is forgalmazni fogják.

A SIM2 a C3X Lumis 3D csúcsmodellen kívül további 6 különleges projektort mutatott be, melyek olyan extrákkal érkeznek, mint a sokatmondó Dark Chip 4 DLP, vagy a Hyper-Color.

A valamivel olcsóbb MICO sorozatban elérhető lesz a MICO50 (5 millió Ft) és a MICO60 (6 millió Ft). A MICO 50 egy a SIM2 nagy fényerejű PureLED technológiáját használja, így bármilyen megvilágításban szélsőséges megvilágítási körülmények között is kiemelkedő minődésű képet produkál. Mindkét projektor LAN és Wi-Fi kompatibilis és elő van készítve otthon-automatizáló rendszerekhez történő csatlakozáshoz (pl.egy gombnyomásra lemegy a redőny, bekapcsol a TV, Blu-ray, elindul a film, a kandallóban pedig belobban a tűz). A MICO60 különlegessége a rövid vetéstávolság. 120 cm távolságból 250 cm képátlójú képet képes vetíteni.