Vezeték nélküli Hi-Fi a Full HD 3D TV-hez – Panasonic SC-ZT2

By  | 

A Panasonic erősen lecsapott a 3D-s piacra, ugyanis a 3D TV-jeihez már el is kezdi terjeszteni a hozzá passzoló kiegészítőket. A Panasonic SC-ZT2 Hi-Fi rendszer legszembeötlőbb jellegzetessége, hogy teljesen vezetéknélküli (na jó, ez csak részben igaz, tápkábelre azért még szüksége van, és a jeleket a HDMI-s csatlakozón keresztül azért mégis továbbítania kell).

Először a januári CES-es mutatták be, és már ott sokan felfigyeltek a rendkívül letisztult, futurisztikus hangfalakra. A nappaliban akár dekorációs elemként is beillene, csak aztán vigyázzunk, nehogy a vendégek véletlenül ruhafogasnak nézzék. A Dolby 5.1-es hangzást el lehet felejteni, itt már Dolby FullHD és DTS-HD 7.1-es hangzás játszik, ami két hangszóróval nem is rossz teljesítmény. Mindkét hangsugárzóban helyet kapott egyenként 4 tweeter, valamint integrált mélynyomó, így aztán tényleg a nappali bármelyik sarkába betehető.

A gyártó szerint az összhatás tökéletes lesz (bár a vezetéknélküli audiorendszereket mindig szkeptikusan fogadjuk), ha a 3D TV-nket és mondjuk a Panasonic DMP-BDT350 Blu-Ray 3D-s lejátszót hozzákötjük a vezetéknélküli Hi-Fihez, amit 1.000$-ért fognak árulni (~230.000 Ft). Ha úgy vesszük, ez aprópénz azoknak, akik ezt az előző két beruházást is meglépték. De akik a fekete szín miatt fanyalognak, azoknak jó hír lehet, hogy hamarosan egy ezüst színű változattal is előrukkolnak. Júniustól már kapható lesz, így a VB döntőig beszerezhető, bár egyelőre az emberek egy része valószínűleg még magára a 3D TV-re spórol.