Sertésinfluenza és atomtámadás ellen is véd

By  | 

A féltveőrzött pénzügyi excel tábláinkat, a gyerekekről készült fotókat, videókat vagy első könyvünk 3 éve készülő kéziratát nem lehet elégszer és elég helyre lementeni. Az izraeli Axxana cég Phoenix rendszeréhez tartozó Black Box nevű bombabiztos adatszéfjében a legparanoiásabb rendszergazdák is biztonságban tudhatják adataikat.

A szigorú fekete doboz nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a háttértárat modelltől függően 72-300 GB SSD biztosítja, és gyakorlatilag megsemmisíthetetlen. Jöhet akár Bruce Willis vagy Chuck Norris. Tűz, árvíz, földrengés, tornádó és bombabiztos. Ez utóbbit egy kézigránát ikonnal jelölte a gyártó, diszkrét „terror” felirattal. Szóval terrorálló, jelentsen, amit jeelnt.


Egy órán keresztül ellenál 1100 fokos hőnek, sütőben 250 fokon 6 órát is átvészel,
40 G-s rázkódás meg sem kottyan neki, 10 méteres vízben bármeddig kibírja és a golyóálló páncélzatnak köszönhetően egy 2,5 tonnás kisbusszal is nyugodtan áthajthatunk rajta. Ha lepottyan egy szakadékba, vagy elsüllyed a mocsárban, akkor még 6 órányi aksi időnk marad, hogy a 3 redundáns GSM antenna valamelyikének segítségével 3G-n keresztül leszippantsuk róla az értékes adatokat, ha a doboznak már úgyis mindegy. Apropó doboz: 96*70*123 cm méretével és 198 kilós tömegével ellopni sem egyszerű, különösen ha a beton aljazathot rögzítjük.
Konkrét árcetli nem ismert, de annyit elárult a gyártó, hogy hatszámjegyű számról van szó. Dollárban. Szóval legalább 25m. És végül a kínzó kérdés: Will it blend?