Samsung U3

By  | 

Ismét tesztkészülék érkezett a Samsungtól, amit szokás szerint jól kipróbáltunk. A Samsung legújabb MP3 lejátszója öt különböző színben kapható, mi egy erősen feminin világoskék verziót kaptunk. Az U3 sorozat egyedei rágó méretűek és súlyban sem nyomnak többet, a leheleten viszont nem segítenek.

A 22g súlyú U3 1, 2 és 4 GB-os memóriával és fekete, fehér, pink, zöld és kék színekben érkezik. Az U3 kiegészítői, a fülhallgató és a zsinorfogó papucs is a lejátszó színével harmonizál.

Izzítsuk be! Az ON gombra tenyerelve az OLED kijelzőre ömlő pixelhalmazból összeáll a Samsung logó, bebootol az egység. A 4 soros mini grafikus kijelző egy kövér plussz pont a "nagy" fehér konkurenciával szemben. A vezérlés érintőgombokkal, illetve az oldalsó kisebb gombokkal történik. Érdekessége még a gombnyomásra rugósbicskaként előpattanó USB csatlakozó, így USB kábelre sincs szükség, hogy megtömjük zenével vagy más adathalmazzal, mivel pendrive-ként is használható. Sőt beépített mikrofonja segítségével diktafonk funkcióval is bír. Akár 30-35 órányi hanganyag felvételére is képes, az MP3-ba történő felvétel bitrátája pedig jól beállítható.

A kis eszköz beépített sztereó FM rádiója RDS információk vételére is képes, így a kis kijelzőn a MHz-ek mellett a rádió neve és stílusa is leolvasható. A kis kütyü mérete ellenére meglepően jó minőségű vételre képes, ahogy ezt a nagytesó T9 tesztelésekor is megállapíthattuk.

Az U3 palettáról a fekete változat már kapható Magyarországon is és hamarosan érkezik a többi színben is. Az 1GB-os ajánlott fogyasztói ára 15 990 Ft, a 2GB 19 990 Ft, míg a 4GB modell ára várhatóan 26 990 Ft lesz hazánkban. Specifikáció a tovább után.

Méret: 25,4 x 80 x 11 mm
Súly: 22,8 g
Tárkapacitás: 1 / 2 / 4 GB
Támogatott formátumok: MP3 / WMA / Ogg Vorbis / ASF (Audio)
Kijelző: 4 soros grafikus OLED
Maximális lejátszási idő 15 óra, hangfelvétel: 33 óra
Hangfelvevő: 32 / 64 / 128 kbps
Vezérlés : Touchpad
Csatolófelület: Slim USB Direct
Különleges szolgáltatások: Szoftver nélkül is használhatók, sztereó FM rádió, RDS vétel, diktafon, színben harmonizáló kiegészítők, villogó LED fény