Rendszergazdák napja: júl.26 péntek: ajándékötletek

By  | 

A rendszeradminisztrátorok elismeréséért 14. éve küzd a sysadminday.com, kezdeményezésükre minden év júliusának utolsó péntekén világszerte megtartják a rendszergazdák megbecsülésének napját. Idén 2013-ban ez július 26., most péntekre esik. A rendszergazdák gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen technikai problémát, és ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuknak gyakran alulértékelt. Ráadásul alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowdból is kiderül – írja, a Sysadmin.hu, akik idén is tartalmas programokkal és sörrel várják azokat a rendszergazdákat, akiket ezen jeles alkalomból pénteken kicsit korábban elenged a főnökük (esetleg be is fizeti helyettük az amúgy baráti 1499 Ft-os belépődíjat.)

it-guy-0013

Szóval itt az ideje, hogy ne csak geek-ként vagy kockaként gondoljunk rájuk és ne csak akkor jussanak eszünkbe, ha nem megy a levelezés. Évente legalább egyszer mi is lehetünk hozzájuk kedvesek, lepjük meg őket valami igazán ütős ajándékkal.

CTRL+ALT+DEL csészeszett

Ha feltorlódtak a feladatok, fragmentálódott az agy, beköszönt az ebéd utáni totális overflow és mentális belassulás toljunk egy CTRL+ALT+DEL-es újraindítást. Akik nem szeretik a kávét teával vagy kólával is re-bootolhatnak.  Nagyméretű (hosszúkávés, kb. 2 decis) CTRL+ALT+DEL számítógép gombokat mintázó kávéscsésze szett (3 db) nyomtatott áramkör tálcán.

ctrl-alt-del-csesze

Wi-Fi detektoros póló

Legyen szó nyaralásról, szállodáról, étteremről, vonatról, repülőtérről a lakásról ahova vendégségbe megyünk, minden mellékes, csak egy dolog a nem mindegy: Aztán Wi-Fi van-e? Az L-es méretű pólón lévő wifi jel azonnal éltre kel és a benne lévő LED fény intenzíven elkezd pulzálni, amint szimatot kap. Wi-Fi érzékelős póló

wifi-polo

Kórokozók végzete: Cyber Clean

Köztudott, hogy a számítógépek billentyűzetét mikroszkóp alá véve lényegesen több kórokozót találhatunk az Enter vagy a szóköz gombokon, mint akár egy köz-WC ülőkéjén. Belemorzsázunk, beleropizunk, belepizzázunk, beletüsszentünk, beledől a kávé, a kajamaradékra bogarak mennek, koszos kézzel összefogdozzuk, más is összefogdozza, igazi baktériumtelep.
Egy svájci találmány hatékony megoldást kínál a sok év alatt lerakódott kosz eltávolítására és a baktériumtenyészet semlegesítésére. A Cyber Clean egy viszkózus, elasztikus, leginkább nedves gyurmára vagy alien takonyra hasonlító képlékeny anyag, mely a billentyűzetre cuppantva könnyedén beférkőzik a gombok közé is és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Ideális az összes irodában, otthon, autóban stb. található kütyü víz és vegyszermentes tisztítására. Mindemellett környezetbarát, nem hagy nyomot, elnyeli a port és minden piszkot, citrom illatot áraszt és ne feledjük a mágikus, szabadalmaztatott svájci formulát! Halál a bacikra! CyberClean

cyberclean

DELETE légycsapó

Nyár, jó idő, kerti parti, Balaton, legyek, szúnyogok, vérszívók… mennyivel jobb lenne ha az utóbbiakat ki lehetne hagyni a sorból. Ezt most könnyen meg is tehetjük a DEL gomb megnyomásával. Egy dologra figyeljünk, itt már nem működik a visszavonás gomb. DELete légycsapó, no ESC for flies, nemcsak rendszergazdáknak!

delete_legycsapo

ESC + DEL USB lámpa

Az éjszakai ügyelet alatt, a zúgó, 16 fokra hűtött szerverszobában mi is adhatna hangulatosabb világítást, mint egy a reggeli szabadulást szimbolizáló ESC vagy egy de jó lenne mindent egy gombnyomással kitörölni DEL usb-s lámpa.

usb-keypress-light_1

Varázsszőnyeg egérpad

A billentyűzet mellett az egér szenvedi el a legtöbb kattintást, így a hosszútávú kényelem érdekében, az USB-s rágcsálónak is kijárt némi luxus, mondjuk keleti kényelem. Ezt pedig mi biztosíthatná jobban, mint egy „igazi” perzsaszőnyeg egérpad.

eger23

Tetris lámpa

A tetris a számítógépes játékok egyik őse a Pac-Man és a Space Invaders mellett. 1984-be n indul útjára és több mint 100 millió eladott példánynál tart. Az ikonikus ügyességi-logikai játék, most asztali lámpa, hangulatvilágítás formájában köszön vissza. A körülbelül 25-30 cm magas színes lámpa 7 teljesen szabadon mozgatható elemből állítható össze. Tetris lámpa

tetris-lampa

Fakocka ébresztőóra

Kockáknak fakocka? A rendszergazdák általában remek humorérzékkel rendelkeznek, így ettől a kis áthallástól biztosan nem fognak megsértődni és értékelni fogják az ajándékot, annál is inkább, mert a fahatású óra szimpla fakockának tűnik, kijelzője sem látszik és az időt csak akkor jeleníti meg, akkor világít, ha hozzáérünk, így biztosítva a hálószobában a tökéletes sötétséget a tökéletes pihenéshez. Persze, ha jön, a reggel a kíméletlenül ébreszt, ami szintén jól jöhet az éjszakázást követően, ha nem szeretnénk elkésni. Elemről és természetesen USB-ről is működik! Fakocka ébresztőóra

fakocka-ebresztoora

További hasznos és kevésbé hasznos portékák, ajándékötletek fejlesztők és rendszergazdák részére.