Samsung YP T9 – Bluetooth MP3 lejátszó

By  | 

Egy nagyon csinos tesztkészülék érkezett hozzánk egy Samsung YP-T9 MP3 lejátszó képében. A csomagolás a K5-höz hasonló ötletes kihajtogatós dobozt követte.

Az apró (42x83x11 mm + 48 g) Piano Black fényezésű lejátszó felületének nagy részét a színes kijelző foglalja el. Négy gomb a jobb szélen: felvétel, vissza, menü és a kettős funkciót ellátó Play/power. Elől pedig a kurzor billentyűk a menüben történő navigáláshoz.

A T9-es legfontosabb megkülönböztető jegye a Bluetooth funkció. Segítségével a mobiltelefonnal is képes kommunikálni, konkrétan jelezne a bejövő hívások esetén és a T9-esben lévő mikrofonnal úgy beszélhetünk, hogy mobil a zsebünkben marad. A hívás után pedig folytatódik a zene. Bluetooth fülhallgató és telefon hiányában ezt a legizgalmasabbnak ígérkező funkciót sajnos nem sikerült kipróbálni.

 

Jó pontok, extrák:

  • A gyári fülhallgatóval is kiválóan szól, kijönnek a magasak és a basszus is jól dönget. Az gyári beállítások (pl. utcai mód) az EQ-rel tovább finomíthatóak.
  • Az FM rádiója messze a legjobb, amit ilyen kis készülékben valaha hallottunk. Zaj és sercegésmentes, tökéletes vétel, mintha CD-t hallgatnánk.
  • Hangfelvétel: Beépített mikrofonjának köszönhetően diktafonként is használhatő, sőt nem csak külső hangokat, hanem rádióadásokat is rögzíhetünk és mindezt rögötn MP3-ba, ahol felvétel előtt a megfeleő bitrátát is beállíthatjuk.
  • Mivel az egész készülék kicsi, így kijelzője sem túl nagy, cserébe éles élvezhető képet nyút és, ami legjobban tetszett, hogy full DivX filmek is felmásolhatóak melye másolás közben SVI formátumuvá konvertálódnak, így egy 700 megás film kb. csak fele annyi helyet foglal. Mozgó járművön nem tudom milyen lehet, de én fix pozicióban majdnem végignéztem fülhallgatóval egy filmet és nem fájt. Aktív képernyővel egyébként 6 órát, szóval 3-4 filmet is kibír. (zenében 30 óra lejátszást biztosít)
  • Unaloműzésnek filmek mellett játékokat is találunk rajta. Ha minden igaz ezek mobiltelefonos játékok, melyek letöltéssel bővíthetőek, de ez nem biztos

Amit hiányoltunk vagy kevésbbé tetszett

  • USB meghajtóként, pendriveként nem sikerült beüzemelni
  • A 4:3-tól eltérő arányú videókat strechelve játsza le

A Samsung T9-es MP3 lejátszója 1, 2, 4 és 8 GB-os verziókban érkezik és szerintem népszerű darab lesz. A 2GB-s, ami nálunk járt tesztelésen jelenleg 36.900,- Ft körüli áron kapható Magyarországon.