Samsung Galaxy Note 4 @ IFA 2014

By  | 

2014.09.07. update: A Galaxy Note 4 ára EUR 795-tól indul (249.000 Ft), várható európai megjelenési dátuma pedig 2014.október 10.

Magyar idő szerint szeptember 3-án 15:00-kor kezdődött a Samsung Unpacked-eseménye a berlini IFA kiállítás elejére időzítve, amit jellemzően ezúttal is a Galaxy Note-termékvonalra hegyeztek ki. A flagship-modelljük, a Galaxy Note immár a negyedik generációba lépett, és nem meglepő módon az Androidos phabletek egyik csúcstermékének számító stylus-os Note 4 elég sokat fejlődött hardverkiépítésben az egy évvel ezelőtti Note 3-hoz képest.

Samsung_Galaxy_Note_4

A legelsőként szembeötlő változás a Note megváltozott kasznija, a fémcsíkos kialakítás egy fokkal exkluzívabb külsőt kölcsönöz neki, és a szokásos fekete, fehér, rózsaszín és aranysárga színű cserélhető hátlap mellett még egy Swarowski-kristályos verzió is választható lesz hozzá. Újdonságnak számít a beépített ujjlenyomat-leolvasó szkennere, amit a Galaxy S5-ből örökítettek át, továbbá UV-szenzort is beleintegráltak, amivel az S-Health alkalmazás használhatóságát bővítenék.

Samsung Galaxy Note 4_01

Természetesen a kijelző viszi a pálmát, hiszen a legelső QHD Super AMOLED képernyő büszke birtokosa, ami az 5,7 inch-es kijelzőn 2.560 x 1.440 pixelt jelenít meg 515 ppi pixelsűrűség mellett. Az exkluzivitását azzal próbálja még tovább növelni a Samsung, hogy kizárólag ezzel a telefonnal lesz kompatibilis a másik most bejelentett terméke, a Samsung Gear VR virtuális valóságot megjelenítő headset.

Samsung_Galaxy_Note_4_02

Kamerái egy lehetletnyit tovább fejlődtek, hátsó optikája 16 megapixeles lett, míg az elülső kamera 3,7 megapixelesre nőtt, és láthatóan szélesebb látószögre koncentráltak, sőt az arcfelismerő funkciójának és az érintésmentes fényképezésnek köszönhetően a hátsó kamerájával is könnyen lőhető vele egy-egy selfie. Akkumulátorának kapacitása nemigen változott, a 3200 mAh viszont az alacsony energiafelhasználású 2.7 GHz-es Snapdragon 805-ös processzornak köszönhetően nem fog jobban merülni a Note 3-hoz képest, egy töltéssel egy egész napot simán kibír majd, sőt a gyorstöltő funciónak hála 0-ról 50%-ra nagyjából 30 perc alatt töltődik fel.

Samsung_Galaxy_Note_4_04

A korábban bemutatott TouchWiz és S-Pen funkciókat is még inkább szerves részét fogják képezni a Note 4-nek, a ceruza előkapása után máris előugrik az Air Command olyan támogató alkalmazások kíséretében, mint például az Action Memo, a Screen Write, az Image Clip és a Smart Select. A 32 GB-os tárhellyel bíró (de opcionálisan 64 GB-ig tuningolható) és 3 GB RAM-al rendelkező Galaxy Note 4 ára EUR 795-tól indul (249.000 Ft), várható európai megjelenési dátuma pedig 2014.október 10.