Időkapszula adatmentéshez – Apple Time Capsule

By  | 

Még a múlt heti MacWorld-ön került bemutatásra, csak a Macbook Air feletti izgalmunkban beragadt a rendszerbe az Apple vezetéknélküli háttértára, melyről most így utólag emlékezünk meg egy rövid post keretében.

Time Machine nevű önműködő adatmentő szolgáltatását használók számára kifejlesztett Time Capsule vezeték-nélküli merevlemezes központi adattárolót mutatott be az Apple. A Time Capsule egyetlen apró csomagban ötvözi egy 802.11n AirPort bázisállomás és egy 500 GB-os vagy 1 TB-os merevlemez minden előnyét. Csak be kell kapcsolni, és a család vagy az iroda minden Mac számítógépe azonnal elmentheti adatait egyetlen Time Capsule meghajtóra.
A Time Machine szoftverrel való tökéletes együttműködésre tervezett készülék lehetővé teszi a Mac felhasználók minden adatának vagy akár telepített programjainak mentését és kényelmes visszaállítását. Ha egy állomány elveszik vagy megsérül, az időtengely mentén visszafelé haladva könnyen meglelhető és visszaállítható. Ha szükséges, akár egy merevlemez teljes tartalmának archiválása és visszaállítása is megoldható.

1 hozzászólás