Reactor – Olajhűtéses über PC 2,4 millióért

By  | 


Körülbelül 2 évvel ezelőtt bemutattuk az otthon, sufni tunning módszerrel összehackelt olajhűtéses PC-t, ahol is az alaplapot, a procival és a belepattintott kártyákkal egy jófajta napraforgó olajjal háromnegyedig töltött akváriumba süllyesztett vállalkozó szellemű tulajdonosa tökéletes, ventillátormentes hűtés érdekében.

Nos az alapvetően kiváló ötletnek végre elkészült a professzionális, családkonform és sajnos méregdrága változata is, melyet már a szülők sem fognak kiutálni a lakásból és a haverok előtt sem kell szégyelni. Sőt.

Az egyszerűen csak Hardcore Computer-nek keresztelt minnesotai startup időt és energiát nem kímélve egy olyan hibátlan megoldással állt elő, melytől a sokat próbált modderek és overclockerek is rögtön padlót fognak. A Reactor egy az utolsó csavarig, audió kimenetig jól átgondolt átlátszó, plexifalú számítógépház, melyet olajjal töltöttek fel. A Core Coolant-nak keresztelt speckó folyadéknak egyébként lehet, hogy semmi köze az olajhoz, de annyit tudni róla, hogy 10x jobb a hőfelvevő képessége, mint a levegőnek.

Két masszív foganytú segítségével ide lehet belógatni és teljesen a folyadékba meríteni a túlhúzás nélkül is kicsattanó teljesítményű, játékra kiélezett PC-t. A folyadékot egy nagy teljesítményű (9 liter per perc) pumpa keringteti át a nagy felületű hűtőbordákon. A legtöbb ki- és bemenetet a ház tetején helyezték el. Külső érdekessége még a kábelrendszerező box, a kihajtható dupla Wi-Fi antenna és az overclockereknek csemege az atombomba indító nagy piros gombhoz hasonlóan kis felhajtható ajtó alá helyezett, de szintén a gép tetejére, könnyen elérhetően kivezetett CMOS elem és BIOS reset gombok.

A Reactor a website-on konfigurálható össze. Ha minden komponensből a legkisebbet választjuk, akkor $4500 (890 000,- Ft) körül meg is áll a buli, de ha mindenből a legdurábbat dobáljuk a kosárba, akkor könnyen túlszaladhatunk a $12 000-os (2,4 millió Ft) határon. Ez utóbbihoz az alábbiakat kell bepipálnunk:

Intel Core 2 Extreme QX9770 proci, 8GB DDR3 RAM, 3 db SLI-be kötött NVIDIA GeForce GTX 280-as videókártya, 3 db Samsung 64GB SSD RAID-be kötve, 2 db hátulról hot-swappolható 1TB-os winyó szintén RAID-be kötve, Blu-ray író, Samsung 245BW 24" LCD, Logitech G11 billentyűzet, Logitech G9 egér. A folyadékhűtés, a redundáns 2x650W-os tápok vagy EAX 7.1-es Creative Labs X-Fi szériatartozékok.

34 hozzászólás