A Braille-mobilban vakon megbízhatsz

By  | 

OwnFone_06

A londoni székhelyű OwnFone a világon elsőként dobja piacra Braille-íráson alapuló mobiltelefonját, aminek az elő-és hátlapját teljes mértékben 3D-printeléssel készítették, ráadául a hívásfunkciói még személyre is szabhatóak. Az első 3D-nyomtatással készült telefonját már 2012-ben bemutatta az OwnFone, sőt rá egy évre egy gyerekbarát verzióval, a 1stFone-al is előrukkoltak, mostantól pedig már a látássérült felhasználóknak is kínálnak egy számukra jól kezelhető modellt.

OwnFone_05

A Braille-mobil erősen épít az előző két OwnFone-verzióra, megtartva a bankkártya méretű, színes designját, illetve a 7 mm-es vastagságát és extrémkönnyű, mindössze 40 grammos súlyát.

OwnFone_01

Opcionálisan kettő vagy négy Braille-írásos gomb konfigurálható a mobilon, így például beprogramozható rajta egy barát, egy családtag, egy ápoló illetve a segélyhívó száma, de aki még nem profi a Braille-írás elolvasásában, az megrendelheti a gombokat kidomborodó feliratokkal is.

OwnFone_04

Másfél órányi feltöltés után 3 napig üzemel, viszont stand-by módban akár egy évig is elvegetál a fapados telefon, mire újra töltőre kellene dugni. Az egyelőre csak az Egyesült Királyságban elérhető telefon 60 fontért rendelhető (~22.500 Ft), 10 fontért felirat-és számcseréket eszközölhetünk rajta, a havidíja pedig a beszélgetések időtartamától függően valahol 7.5-15.00£  közé fog esni (~2.800 – 5.600 Ft), mivel a gyengénlátók számára mégiscsak egy különleges szolgáltatásról van szó.