RipNAS statement – Hangtalan házimoziszerver

By  | 

A RipNAS egy hálózati adattároló, médiaszerver, melyben merevlemezek helyett mozgó alkatrészektől mentes, így hangtalan SSD meghajtók kerültek a CD/DVD író/olvasó mellé. A méretes hűtőbordáknak köszönhetően egyrészt nehéz (12 kg) másrészt a ventilátorokat is megússzuk szerencsésen, így nem kell tartatunk a zúgástól, nyugodt szívvel elhelyezhetjük a nappaliba a Hi-Fi rendszer közelébe az új szerzeményt.

Az Atom processzoros, 2 GB RAM-mal megpakolt RipNAS Windows Home Server oprendszert futtat és a hálózati adattároló alapfunkció mellett más extra feladatokra is befoghatjuk. Például CD rippelhetünk vagy zenét, filmet streamelhetünk róla. A RipNAS upnp, dlna kompatibilis és az iTunes-t is támogatja.
A legújabb Statement modellbe 2*256GB SSD meghajtó került, de továbbra is elérhetőek a korábban bemutatott masszív 1,5 illetve 3 TB-os merevlemezekkel szerelt példányok is. A merevlemezes modellek ára 995 euro (289 000,- Ft) az SSD-s Statement ára még nem ismert, de valószínűleg az sem lesz kevesebb.