3D Gorilla Glass íves kijelzős mobilokhoz

By  | 

[Egyed Gábor] Fogyasztói oldalról még elég nagy az ellenállás, de a gyártók hiszik, hogy tudják mi lesz nekünk a jó, úgy hogy már szinte biztos, hogy nem menekülhetünk a nyakunkban lihegő íves kijelzős mobilok elől.

gorilla_glass_ives_3D

Pár nappal a CES 2014 előtt a megsemmisíthetetlen, törhetetlen, karcálló überüveget, a felsőkategóriás okostelefonok kijelzőjét védő Gorilla Glass-t gyártó Corning is bejelentette, hogy készen állnak a forradalomra. Ha kell ők is adják az ívet, mostantól a sík üveg mellett képesek már bármilyen hajlított, íves, 3D-ben kicsavart Gorilla Glass legyártani.

Corning_GorillaGlass2

Persze nem csak a Samsung Galaxy Round vagy az LG G Flex várják mobilfronton a 3D Gorilla üvegeket, hanem jó lesz az majd a 266 cm képátlójú íves 4K felbontású CinemaScope TV-szörnyetegekbe is. Jó lesz az majd bármilyen viselhető, hordható, az emberi test nem éppen szögletes geometriájához illeszkedő készülékekhez is, bármilyen a csuklót félig vagy teljesen körbeölelő okosórához vagy akár a Google Glass-hoz és klónjaihoz, hiszen miért ne éppen a szemünket védjük a törhetetlennek kikiáltott üveggel? Aztán ott van még a Kickstarterről indult multitouch billentyűzet és egér, amelyek szintén íves Gorilla Glasst használnának.

photo-main

Aztán, ha így megy tovább, akkor jövőre a 2015-ös CES-en lehet bejelentik a digitális varázsgömböt, a Gorilla Glass-szal védett gömbalakú érintőképernyőt.