Online autósrádió – TravelPilot New Jersey 600i

By  | 

Digitális, illetve műholdas autósrádiót már láttunk sokat, sőt már iTunes taggingeset is, de a német autóhifi gyártó a Blaupunkt most még eggyel továbblép. Az Ausztrál miRoamer céggel közösen összehozták az első autóban is használható internetrádiót tartalmazó fejegységet, mellyel több ezer, sőt több tízezer online rádióadást érhetünk el az autópályán száguldozva.

A trükkhöz, azaz az útközbeni online kapcsolathoz természetesen nem ússzuk meg egy 3G mobil beszerzését. Persze ha már eleve ilyen telefonnal rendelkezünk, akkor a móka nem igényel extra befektetést. A fejegység Bluetooth-on keresztül kommunikál a mobillal, így azt nem is kel dokkolóba helyeznünk, maradhat a zsebünkben. A TravelPilot pedig a telefonon keresztül kapcsolódik az Internetre és szippantja le az ott elérhető közel végetlen számú csatornát. A cég becslése szerint egy körülbelül havi 2GB-os adatforgalmat magában foglaló előfizetésre lesz szükség a rádió gondtalan használatához.
A Blaupunkt fejegysége természetesen mindent tud, amit egy ilyen készüléktől elvárhatunk: hagyományos AM/FM rádió, CD és MP3 lejátszás.

Az autohifi 2009 második felében várható $399 (79 900,- Ft) körüli áron, két változatban: a Jersey két DIN magas, míg a kisebbik, a Hamburg MP57 nevet viselő változat egy DIN magas. A cég reményei szerint 2010-től már OEM formában, azaz bizonyos autómárkákba előre beépített, gyárilag rendelhető formában is elérhető lesz.